reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HalDay 2010: ve znamení IT a Avatara

3.5.2010, Karel Polívka, reportáž
HalDay 2010: ve znamení IT a Avatara
Ve středu se konal další HalDay, tradiční setkání obchodních partnerů HAL3000, značky počítačů společnosti 100MEGA Distribution. Tentokrát byl v duchu filmového trhánku Avatar. Svět hardware byl mediální partner, proto přinášíme reportáž.

AOC


Za AOC přednášel Andreas Lorenz, obchodní manažer společnosti, kterého jste se mohli na Světu hardware před rokem dotazovat na zajímavosti v rámci rozhovoru série Zeptáme se za vás (teď v květnu budeme mít opět příležitost).


- přednáška byla v angličtině, proto byla přítomna i překladatelka do češtiny -

Kromě informování o růstu tržního podílu AOC byly představeny nové modely monitorů s důrazem na praktičnost a design. Nějaké informace o převratných technologických novinkách nezazněly, ale to snad ani nikdo nečekal, jelikož AOC se soustředí na nižší cenový segment trhu a nenáročné uživatele.


- AOC e2239Fwt: místo stojanu má nožky po stranách, vzniká tak prostor pro notebook -

Tomu nasvědčuje i fakt, že při nahlédnutí na aktuální nabídku monitorů AOC nenajdete žádný, který by měl jiný panel než s technologií TN - koneckonců činnost většiny uživatelů je v podobě běžné kancelářské práce, pouštění hudby, prohlížení internetu a sem tam nějakého filmu.


Canon


Petr Hnilička (i jemu jste mohli klást otázky v našem dřívějším rozhovoru na Digimanii) prezentoval nové modely multifunkcí z řady Canon Pixma.


- Petr Hnilička poukazující na zajímavosti multifunkcí Pixma -

Mezi nejvíce zajímavé patřil nejspíše komentář o funkci exportu naskenovaných stránek do formátu PDF s různorodou úrovní komprese jednotlivých částí dokumentů za účelem zmenšení výsledné velikosti souboru (není jednotná úroveň komprese pro celou plochu, ale je odlišná např. pro část s obrázkem a pro část s textem).

Uživatel má při ukládání naskenovaného dokumentu možnost volby výstupu, kde se společně s formáty TIFF, JPG nebo PDF objevuje i Compact PDF, čímž se právě tato funkce aktivuje (není třeba nic nastavovat, jedná se o funkci implementovanou přímo v zařízení). Nejde o novinku, jsou tím vybavené už vyšší modely laserových multifunkcí Canon uvedené cca před rokem, nově tím však disponují i inkoustové multifunkce Canon Pixma, konkrétně modely MX340, MX350 a MX870.


Dell


Dell pojal účast na celé akci poněkud svérázným způsobem - inspiroval se světem Star Treku. Jeho zástupci byli v improvizovaných uniformách hvězdné flotily a s umělými uši i účesy po vzoru vulkánců. Vytvořili su svůj vlastní svět - Dell Trek s hvězdnou lodí Enterprise mající na deflektoru logo Dell, viz foto níže :-).



Z produktového portfolia se zaměřili na připravované modely z notebookových řad Dell Vostro a Latitude.


- aby těch odlišností nebylo málo, byla výstavka Dellu jako jediná venku ve stanu -


- uniformy hvězdné flotily nebylo vše, co bylo improvizované :-) -




- odolný notebook Dell pro armádní nasazení -
reklama