reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní myš od Corsair se bezdrátově nabíjí z podložky

5.6.2017, Jáchym Šlik, aktualita
Herní myš od Corsair se bezdrátově nabíjí z podložky
Bezdrátové herní myši se postupně zdokonalují a začínají se vkrádat mezi herní periferie. Společnost Corsair představila Concept Zeus, který řeší problém s výdrží a nabíjením. Myš se totiž sama bezdrátově dobíjí ze speciální podložky.
Bezdrátové herní myši nejsou mezi hráči příliš oblíbené kvůli vyšší odezvě ve srovnání s jejich „drátovými“ verzemi. Další, i když zdaleka ne tak závažnou nevýhodou těchto myší je omezená výdrž na baterii. Čas od času je tak nutné v závislosti na konkrétním provedení vyměnit tužkové baterie, případně umístit myš do nabíjecího doku. Uživatel si tak sice zbaví kabelu, ale pro změnu musí řešit jiný problém. Společnost Corsair však přišla s velmi elegantním řešením, který nese označení Concept Zeus. Nejedná se tedy prozatím o finální produkt, ale v budounu se to jistě změní.





Koncept představuje kombinaci bezdrátové herní myši a podložky, která zároveň slouží jako nabíječka. Samozřejmě se jedná o bezdrátový způsob nabíjení, takže stačí položit myš. A pokud zrovna nepotřebujete dobíjet myš, je možné pomocí podložky dobít jiná zařízení podporující standard Qi, jakou jsou například smartphony. Před uvedením této sady na trh je ovšem nutné vyřešit několik komplikací. Verze podložky, která byla ukázána na veletrhu Computex 2017 po boku dalších herních novinek této značky, dobijí pouze pokud je myš umístěna v její určité části. Cíl je ovšem takový, že by měla podložka fungovat bez ohledu na to, kde je zařízení umístěno. Také nebylo specifikováno, zda bude nabíjení možné i při používání myši, kdy s ní uživatel pohybuje po podložce.

Zdroj: Trustedreviews.com via Liliputing.com
reklama