reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Omen Transcend 32: monitor se 4K 240Hz a pokročilou verzí KVM

11.1.2024, Milan Šurkala, aktualita
HP Omen Transcend 32: monitor se 4K 240Hz a pokročilou verzí KVM
HP představilo zajímavý herní monitor Omen Transcend 32. Nabídne 4K rozlišení při vysoké obnovovací frekvenci 240 Hz. Zajímavostí je funkce KVM Switch, která zde umožňuje pracovat s oběma PC zároveň pro přenos souborů.
Další novinkou na trhu s herními monitory je HP Omen Transcend 32. Jde o 31,5" monitor s technologií QD-OLED, který nabídne jak vysoké rozlišení 4K, tak i vysokou obnovovací frekvenci 240 Hz. Těšit se můžeme i na velmi krátkou odezvu 0,3 ms a vysoký kontrast 1,5M:1. Díky pokročilé technologii chlazení by měl monitor déle vydržet a výrobce také hovoří o snížení riziku vypalování obrazu. Monitor by měl splňovat DisplayHDR True Black 400 a dosahuje max. jasu 1000 nitů.
 
Zajímavostí je tu funkce KVM Switch, která je sice u moderních monitorů už docela obvyklá, nicméně zde dovoluje jednodušší přepínání mezi stroji tak, že je díky internímu softwaru možné přecházet plynule z jednoho PC na druhý a přetahovat např. soubory mezi nimi.
 
HP Omen Transcend 32
 
Máme tu tak jeden port USB-C, který podporuje DP-Alt, 140W PD a Adaptive Sync. Dále jsou zde dva  standardní USB-C 3.2 s 10Gbps a 15W PD, jeden pro downstream, druhý pro upstream, výčet zakončuje trojice downstream portů USB-A 3.2 (10 Gbps, 7,5W). Na monitoru je dále jeden DisplayPort 2.1 a dva HDMI 2.1.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama