reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Tango: chytrá tiskárna, která se tváří jako kniha

26.9.2018, Jáchym Šlik, aktualita
HP Tango: chytrá tiskárna, která se tváří jako kniha
HP se při návrhu designu své nové mobilní tiskárny inspirovalo knihou. Modely Tango a Tango X lze ovládat odkudkoliv pomocí aplikace a slyší také na hlasové příkazy z Alexy, Cortany či Google Asistenta. Tiskárna si také zvládne sama objednat inkoust.
Design tiskáren se za poslední léta příliš neproměnil. Stále se proto jedná o zařízení, které se doma snažíme schovat, aby svým vzhledem příliš nerušilo. HP se rozhodlo u svých nových modelů Tango a Tango X design výrazně přepracovat a výsledkem jsou tiskárny s elegantním designem i vyměnitelným obalem, který svým tvarem i jemným materiálem připomíná přebal knihy. Zpočátku bude obal dostupný ve dvou barevných variantách látky (černá a (modrá), později se na trh dostane také varianta imitující korek. A ani tím by výběr nemusel skončit, podle HP obaly následují „poslední trendy v mezinárodní módě“. LED osvětlení se rozsvítí při tisku nebo prázdném zásobníku papíru.
 
 
Tiskárna je připojena do cloudu, takže lze tisknout bezdrátově odkudkoliv přes Wi-Fi nebo mobilní síť. K ovládání je možné využívat aplikaci HP Smart (zdarma dostupná pro Android a iOS), na displeji smartphonu se potom zobrazují notifikace po dokončení tisku nebo informace o stavu inkoustu a papíru. Tiskárna také poslouchá hlasové povely ze služeb Amazon Alexa, Microsoft Cortana a Google Assistant. Problém s nečekaným nedostatkem inkoustu by se neměl objevit, neboť tiskárna si stav umí sama ohlídat a v případě docházející náplně objedná novou. Tato služba je součástí předplatného HP Instant Ink, jehož cena se pohybuje od 3 do 10 dolarů měsíčně podle počtu stránek, které plánuje vytisknout. Tato služba je ovšem volitelná.
 
HP Tango se bude prodávat za 149 dolarů (3 200 Kč bez DPH), HP Tango X s vyměnitelným obalem bude stát 199 dolarů (4 300 Kč bez DPH). Prodej odstartuje v říjnu na americkém trhu, dostupnost na dalších trzích zatím nebyla potvrzena.
 


reklama