reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hybridní SLI od NVIDIE má jméno - GeForce 8200

18.12.2007, Jan Vítek, aktualita
Hybridní SLI od NVIDIE má jméno - GeForce 8200
Již nejakou dobu se mluví o tom, že na svět přijdou technologie hybridního CrossFire v podání ATI a také hybridního SLI v podání společnosti NVIDIA. AMD na svém Analyst Day nedávno zveřejnilo podrobnosti o své verzi, která využije jádra...
Již nejakou dobu se mluví o tom, že na svět přijdou technologie hybridního CrossFire v podání ATI a také hybridního SLI v podání společnosti NVIDIA. AMD na svém Analyst Day nedávno zveřejnilo podrobnosti o své verzi, která využije jádra RV620. A nyní se objevily další zprávy o jejím protikladu, Hybrid SLI.



NVIDIA pojmenuje svou verzi jako MCP78PV (GeForce 8200) a tato čipová sada tedy umožní zkombinovat integrované grafické jádro a samostatnou grafickou kartu, což má přinést zvýšení výkonu o 15 až 30 %. Není to sice mnoho, ale když už čipová sada obsahuje grafické jádro, které by jinak vedle grafické karty zůstalo nevyužito, tak proč mu nedat smysl. GeForce 8200 bude určeno ke spolupráci s kartami GeForce 8400 a 8500 a má přijít na svět v prvním čtvrtletí příštího roku, možná již na začátku února. Využít půjde zřejmě i se silnějšími grafickými kartami, kde samozřejmě nebudeme moci očekávat smysluplný nárůst výkonu, avšak zde by mělo být možné samostatnou kartu jednoduše vypnout, nechat zobrazování na integrované grafice, a tím šetřit spotřebu energie, což již stojí za úvahu. Toto samozřejmě již nějaký ten čas funguje u notebooků a není důvod, proč bychom si tuto výhodu nemohli využít i v našich desktopech.

Zdroj: Fudzilla
reklama