reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

In Win WINBOT: kulatá skříň s biometrikou

30.5.2017, Jan Vítek, aktualita
In Win WINBOT: kulatá skříň s biometrikou
Výrobci počítačových skříní stále mají čím překvapit, i když je otázka, zda In Win v tomto případě už poněkud nepřestřelil. Představil totiž kulatou skříň z průhledného plexiskla, která je také vybavena biometrickým bezpečnostním systémem.
Z praktického hlediska je In Win WINBOT velký kulatý nesmysl, ale je jasné, že tato skříň má za úkol především přitáhnout pozornost zákazníků. Vyrobena je z hliníku a především z plexiskla, které tvoří celou průhlednou kouli, za níž je umístěna základní deska, zdroj, vodní chladič a veškeré další komponenty.





Skříň je uprostřed ve zkosené rovině rozdělena na dvě poloviny, což ukazují její hliníkové obruče. Můžeme si tak ihned zpřístupnit její interiér, ovšem k tomu bude třeba nejdříve prokázat svou totožnost. WINBOT je totiž vybaven zabudovaným biometrickým systémem, který rozpoznává tvář a hlas. Můžeme jí díky tomu přikázat, aby se otevřela. Vybavena je tak mikrofonem i kamerami, které dokáží díky svému umístění na různých místech rozpoznat kontury tváře, a tak je nemá přelstít pouhá fotografie. Díky tomu můžeme využít tento systém i pro pořizování 3D snímků.





Tato skříň rozhodně není dělaná na to, abychom ji šoupnuli někam do kouta či rovnou pod stůl. Je určena k vystavování na odiv, přičemž nejde o zrovna malou věc, čemuž napovídá už to, že dovnitř se vejdou desky formátu Extended ATX, až 33 cm dlouhé karty a 17 cm vysoký procesorový chladič. Chladicí systém zahrnuje několik montážních pozic pro 120mm ventilátory či až 360mm radiátor, přičemž z fotografií není vidět, že by tu byly nějaké větrací průduchy. Rozměry jsou 700 x 685 x 648 mm.





Přední panel nese jeden USB 3.1 typ C, dále tři USB 3.0 či 3.1 typu A a audio konektory. Zda bude WINBOT v dohledné době uveden na trh a za jakou cenu, to jsme se nedozvěděli.

Zdroj: techPowerUp
reklama