reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
31.12.2012, Jan Vítek, aktualita
Intel se dle všeho rozhodl vypustit na trh nové procesory Core řady 4000 s kódovým označením Haswell o více než měsíc později, než měl v plánu. Jedná se o nástupce dnešních Ivy Bridge s vylepšenou architekturou, s nimiž si Intel klidně může...
šarik. (58) | 1.1.201317:40
Mám rád nárůst blbosti. Aspoň se my chytří mezi sebou poznáme. A pokud chcete nějaké extravuřty, tak si to nechte vyrobit na zakázku a zaplaťte si to. Ale nenuťte ostatním co nechcou.
Odpovědět0  0
šarik. (58) | 31.12.201210:17
Měsíc zdržení nic neznamená. Přece se tu nechce tvrdit, že za měsíc výrobci vyprodají své plné sklady s Ivy Bridge. Navíc kdo bude chtít Haswell, tak už čeká na něho teď a měsíc zdržení ho nedonutí vzít Ivy Bridge. Vždyť musí být plné sklady Sandy Bridge v nižších modelech, když IB Celer a Pentia budou uváděny na trh teprve v nejbližších měsících. Zakopaný pes bude jinde. Zásadní informace je, že v mobilní řadě přibyly další modely. Řekl bych, že Intel má jako jediný přesné čísla kolik prodal CPU pro desktop a kolik pro mobilní segment. Možná ví, že úpadek desktopu je katastrofálnější než se odhaduje a zpoždění vzniklo změnou organizace výroby v rozšíření mobilních procesorů. A při té příležitosti to vezme z jedné vody načisto a na Computexu ukáže, že desktop je pro BFU mrtvý a je na pořadu dne něco menšího a snáz přenosného.
Do toho by také zapadaly prosakující zprávy o lepení procesorů na desku, snaha naintegrovat vše do CPU a rozšíření nabídky mobilních Haswellů je jenom další kamínek do mozaiky útlumu výroby klasických CPU pro desktop.
Odpovědět0  0
Mitooo | 31.12.201214:09
Jak někdo dokáže z informace ­(podle něj zásadní:­) vyvozovat tak hloupé závěry? Internetové diskuze jsou čím dál větší fantasmagorní žumpa pro rádoby inteligenty ­(šarik atd.­)...
Odpovědět0  0
Mojito | 31.12.201214:42
Intel má jako jediný přesná čísla ­- LOL.
Mobilní a desktopový CPU se pro výrobu ­(Intel­) nijak zvlášť neliší ty jeden organizátore výroby:­)­)­)­).
Je toho mnohem víc, ale nemám čas diskutovat s bláznem.
šarik vrchní komik.
Odpovědět0  0
JanoX | 31.12.201215:36
Desktop je mrtvý jenom v hlavách hlupáků zvládajících obsluhovat leda tak internetový prohlížeč. V korporátní sféře a běžných domácnostech mají všude desktopy, protože notebooky mají špatný poměr užitná hodnota­/cena.
Pájení procesorů v desktopech se ani zdaleka nechystá, i když ve vybraném segmentu multimediálních center a malých serverů se to stát může.
Odpovědět0  0
pavel černík | 31.12.201221:04
S tím si dovolím lehce nesouhlasit. Notebooky mají sice špatný poměr efektivity­/ceny, ale přesto jejich prodeje neustále stoupají. Oproti tomu prodeje desktopů masivně klesají. Každou chvilku vidím, jak si někdo z mých známých domů pořídí jako hlavní počítač notebook. Opravdu se najdou i tací, kteří si koupí notebook, připojí k němu externí klávesnici, externí myš, velké reproduktory, někdo připojí i monitor ... ale počítač je tak celé dny připoutaný na místě. V podstatě ten notebook mají jen proto, že ho jednou za půl roku potřebujou přenést k rodičům aby jim ukázali fotky z dovolené.
Můžete říkat že je to hloupost, ale ta hloupost je opravdu realitou. Běžný člověk vůbec nekouká na efektivitu počítače. Ta mu nic neříká. Běžný člověk vidí černou uzavřenou krabičku která má něco dělat. Tím to pro lidi hasne. A to že je krabička přenosná a menší vnímá většina populace jako velké plus.
Odpovědět2  0
šarik. (58) | 31.12.201221:24
Konečně normální inteligentní člověk žijící v realitě.
Odpovědět0  0
JanoX | 1.1.20139:21
Rozumný člověk má Desktop a zároveň k tomu Netbook anebo tablet anebo telefon­/foťák s výstupem na LCD­/televizi, kterým ukáže fotky u rodičů u nich doma.
Koupit si výkonný notebook a pak ho všude tahat s sebou, je hloupé a drahé a nebezpečné z hlediska ztráty dat.
To jsou racionální fakta, ale spousta lidí se chová iracionálně.
Odpovědět0  0
Pavel Černík | 1.1.201310:36
Naneštěstí je ta ­"spousta lidí­" opravdu drtivá většina. A tak díky své kupní síle se jim přizpůsobuje nabídka trhu.
Je to ­(z mého trochu­-vzdělaného IT pohledu­) hrozivé, ale naneštěstí nevyhnutelné.
Odpovědět0  0
JanoX | 1.1.201314:32
To je pravda, díky nesmírné hlouposti a ignoranci té většiny jsme přišli o LCD 8­-bit matné 4:3 a 16:10 a místo toho máme děsivé lesklé 6­-bitové FRC 16:9, to je opravdu veliké ­"štěstí­".
Odpovědět2  0
Mojito | 1.1.201315:01
Šarik­-komik úplně jásá, ten má nárůst blbosti rád:­). 16:10 se sehnat dá a o desktopy se taky nebojím. Ostatně toho lepšího se vždycky prodává méně, takže pěkný rok 2013 s co nejmenším počtem střetů s blbci.
Odpovědět0  0
Pavel Černík | 1.1.201316:32
Přesně tak :­) toho lepšího se prodává méně. Proto je dnes ze všech modelů monitorů více než 90% širokoúhlých a mezi nimi převládají minimálně ze tří čtvrtin klasické fullHD 1920*1080 ...
A když se toho nejlepšího prodává méně, co to znamená? no jasan ­- nárůst cen... protože to nejde vyrábět po gigantických sériích jako lesklé širokoúhlé monitory. A nárůst cen znamená jen další snížení prodejů ­(protože pro běžného člověka je nesmyslné vyhodit 1000 korun navíc jen za to, aby dostal prakticky stejný model v 16:10 variantě místo 16:9 , nebo dokonce skoro dvojnásobné částky za neširokoúhlé monitory v porovnání s jejich širokoúhlými bratry.
To je to co se děje. Lepší nebo nelepší, výsledkem současného stavu je to, že to je nesmyslně předražené, protože se toho neprodává dostatek aby to mohlo být levné. Pak na to doplácí ­(myšleno doslova­) všichni, včetně těch, kteří ví co chcou...
Odpovědět0  0
JanoX | 2.1.201312:22
Děje se to, že BFU nezvládají matematiku základní školy a nejsou tak schopni pochopit že pomocí 16:9 je výrobci okrádají o zhruba 10 % plochy LCD. Je to stejné jako vuřty se sójou.
Odpovědět1  0
pavel černík | 3.1.201319:39
To není zrovna dobré přirovnání :D soja je totiž velmi zdravá a oproti masu dokonce výživnější a lépe stravitelná.
Odpovědět0  1
šarik. (58) | 1.1.201317:46
(sem to patří­) Mám rád nárůst blbosti. Aspoň se my chytří mezi sebou poznáme. A pokud chcete nějaké extravuřty, tak si to nechte vyrobit na zakázku a zaplaťte si to. Ale nenuťte ostatním co nechcou.
Odpovědět0  0
Orthank (7) | 1.1.201320:49
Dovolím si oponovat. Z osobního hlediska je pro mě ideální kombinace výkonný notebook připojený k dokovací stanici. V práci je potřeba někdy pracovat v ­"terénu­" a tahat notebook na porady. Jinak mám na dokovací stanici připojen 27­'­' monitor a periferie okolo ­- z hlediska komfortu je to prostě převlečený ­"desktop­".

V případě služební cesty mám data stále u sebe byť za cenu horšího komfortu. Jistě, riziko ztráty dat je zřejmé jenže tomu nelze zabránit ani v případě desktopu.

Pro domací použití je i notebook leckdy řešením z hlediska úspry místa atd.

P.S.: Jsem zastánce desktopu :­-­)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.