reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.9.2015, Michal Hala, aktualita
Podpora Windows XP sice před více než rokem skončila, ale řada uživatelů se jich drží doslova jako klíště. Podle webu ZDNet to platí třeba pro střední a východní Evropu. Může to být způsobeno snahou zdejších uživatelů šetřit?
pidalin (1478) | 17.9.20150:17
Ať si řiká kdo chce co chce, XPčko bylo to nejlepší co kdy MS udělal. Nejstabilnější, nejintuitivnější ovládání, nejrychlejší. To se nedá srovnat s tim co přišlo pozdějc. I ta opěvovaná sedmička se někdy chová podivně. A takovýto že v XPčku strčim do USB flešku a okamžitě naskočí co na ní je, tak to jsem u pozdějších windowsů nezažil. Za to hromadu modrejch obrazovek a problémů s ovladačema to jo. :­-)
Odpovědět0  0
pidalin (1478) | 17.9.20150:19
Máme v práci CNCčko který je řízený PC s Win XP, je to nepřetřžitá výroba 24 hodin denně, 7 dní v tejdnu. To XP je tam nainstalovaný 5 let a počet BSOD 0. Teď máme nový CNCčko s Win 7 tak jsem zvědavej jak to bude spolehlivý. V tom starym CNC je PC co jsme si sami stavěli, v novym je ňáký mrňavý HPčko, moc tomu nevěřim.
Odpovědět0  0
spc (45) | 17.9.201522:38
Najprv k clanku:
-produktivita prace? velmi racionalne okomentovanie... skor treba venovat dost casu `prerobeniu` OS, aby sa `z tym dalo vobec robit` ­(a u W8 a vyssich to podla mna ani nema zmysel snazit sa z ho.na urobit tortu­)

-podpora novych technologii ­-> jediny `bic` ktory ma MS na konzervativnych uzivatelov... spolu s marketingovou `prilohou` kecov, jak by to stary OS nezvladol...

-bezpecnost? to srandujete? Bezpecnost v prvom rade zalezi od spravania uzivatela a nejake zurive patchovanie narychlospichnutymi zaplatami akurat zarucene domrvi a spomali cely OS!!!


Trvalo mi asi pol roka az rok, kym som poladil `ospevovanu W7` do stavu, ze mi v nej uz nic nezere vyrazne nervy ­- u ometrovanych `modern` smejdov nie som uz ochotny tuto sizyfovsku robotu absolvovat!!!
Odpovědět0  0
coulomb (5) | 16.9.201511:08
Ve starším notebooku mám XP proto, aby mi skener HP Scanjet 4890 fungoval s původním HW včetně skenování filmů. Sedmičky ho neberou.
Odpovědět1  0
Puppy8 (158) | 16.9.201510:59
Na 11 let starém ThinkPadu mám stále Windows XP, nic jiného tam nedává smysl. Narozdíl od dnešních křápů ten notebook stále bez jediného problému funguje a nerozpadá se. O ergonomickém ­(samozřejmě IPS­) displeji na práci s poměrem stran 4:3 a výborné klávesnici nemluvě. Používam jej mimo jiné jako Remote Desktop terminál.

Ohledně bezpečnosti, kritické aktualizace na Windows XP stále existují, je to popsáno zde http:­/­/www.zdnet.com­/article­/registry­-hack­-enables­-continued­-updates­-for­-windows­-xp­/ I přes varování v článku to funguje zatím bez problémů. Společně s limitovaným účtem a správně nastavenou Software Restriction Policy http:­/­/www.mechbgon.com­/srp­/ to považuji za dostatečně bezpečné pro učité použití.
Odpovědět3  0
nezna1ek (4) | 16.9.201516:27
Mam tez velmi staricky ThinkPad ­(X61s v mem pripade­). Mam tam Linux, a muzu jednoznacne doporucit ­(nic jsem nemusel resit, vse funguje hned po instalaci­). Pocitove je prace s timhle mym stareckem svizna a prijemna ­(i diky 4:3 a klavesnici, jak pisete­). Ale chapu, ze pokud potrebujete ovladace na specificky hardware, tak neni jina volba...
Odpovědět0  0
ok1dbm (10) | 16.9.20158:47
Chodím po firmách a řada jich nemá důvod měnit OS. Počítač potřebují jen na pár administrativních věcí a poštu.
Já osobně mám dva notebooky s WXP, jeden notebookToshiba s W98 ­/mám tam programy pro až 20 let staré EZÚ které použiji ­"max jednou za deset let­"/, dále jeden notebook s W7­/právě odešel HDD­/ , 2ks stolní PC s účetnictvím s W3.1 ­/běží skoro denně­/, stolní PC s WXP jako osciloskop. Na WXP jsem nezaznamenal žádné selhání z důvodů zabezpečení již dlouhé roky. ­"Vyhrožování­" o bezpečnosti již přestaly dělat i banky. Honba za tím mít nový OS je vyprovokovaná Mrkvosoftem a pod. org., většina lidí nový OS nepotřebovala, ale byl jim vnucen. Celé je to jen ­"byznys­" a skoro žádný pokrok.
Odpovědět6  4
spc (45) | 17.9.201522:39
Uplny suhlas...
Odpovědět0  0
Luk Skywalker (510) | 20.9.201520:01
Na některých PC v práci máme XP, tak jsem se ajťáka ptal jak to vidí s ­"apgrejdem­" a odpověděl: ­"To jsou staré mašiny, to už s XP doslouží a na nových budou sedmičky­". Je pravda, že na novějších strojích sedmičky máme a na těch pár starých strojích máme XP než teda doslouží.
A nevím, jak to má na tomto serveru vypadat, ale vlastní interpretace do odborného článku nepatří, pak to už není odborný článek, ale jiný slohový útvar ­(tady nejspíš analýza od stolu­), tak nás to učili a tak tvořím odborné články já. Neříkám, že je to špatně, ale tady se začne nějakými zdroji a pak se z toho něco usuzuje.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.