reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jak zapojíme síť: WiFi bez tajemství

7.10.2009, Martin Kuchař, článek
Jak zapojíme síť: WiFi bez tajemství
Připravili jsme článek podrobně rozebírající všechny technické aspekty bezdrátových sítí pracujících v pásmu 2,4GHz. Podívejte se, jak vlastně WiFi pracuje, jaké má parametry, jaký máte zvolit aktivní a pasivní hardware a kde je potřeba co a jak nastavit.
Dostali jsme se na závěr rozboru WiFi sítí - pokud je vám článek povědomý, pak vězte, že se jedná o inovovanou verzi pocházející původně z roku 2005, kdy jsme o počítačových sítích přinesli rovnou celý seriál. Každopádně se toho na bezdrátovém poli až tak moc nezměnilo a veškeré principy jako takové zůstaly stejné.



Pevně věříme, že jste po dnešním článku schopni porozumět této velmi obsáhlé problematice alespoň o trochu lépe a že se v bezdrátových sítích již neztratíte. Přeci jen tyto sítě v současné době zažívají velký rozmach především u koncových uživatelů, kteří chtějí stále častěji využít WiFi ve svých domácnostech a zbavit se tak kabelů např. u notebooku. Díky tomuto rozboru byste měli být nyní schopni si takovýto router nastavit a především jej vhodně zabezpečit proti zneužití.



Rozhodně se ale nebojte obrátit na specialisty, poptejte se v obchodech či diskusních fórech a nechejte si poradit. Přeci jen na trhu je tolik různých druhů koncových zařízení, že může být výběr jako takový pro laika opravdu nezkousnutelným oříškem a byla by škoda následně zjistit, že zařízení nesplňuje některé z vašich požadavků.

V příštích týdnech se můžete v rámci našeho měsíčního tématu těšit hlavně na rozbor technologie 802.11n a jejího prvku v podobě MIMO - ostatně v úvodníku říjnového tématu jsme se o tom již zmínili.
reklama