reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kanguru uvádí Defender V2

27.5.2010, Jakub Doležal, aktualita
Kanguru uvádí Defender V2
Novinka z dílny americké bezpečnostní společnosti Kanguru je na první pohled obyčejná flashka, avšak skrývá v sobě několik bezpečnostních prvků. Zpozornit by teď měli zejména správci počítačových sítí. Bezpečnost je v menších firmách často...
Novinka z dílny americké bezpečnostní společnosti Kanguru je na první pohled obyčejná flashka, avšak skrývá v sobě několik bezpečnostních prvků. Zpozornit by teď měli zejména správci počítačových sítí.



Bezpečnost je v menších firmách často velmi podceňovaným prvkem a zaměstnanci si tak domu nosí svou práci na obyčejných flash discích. V případě ztráty se tak firma vystavuje riziku zneužití nepovolanými osobami a případným soudním stáním.

Řešením je například nejnovější počin od společnosti Kangaru. Model Defender V2 nabízí hned několik metody ochrany dat. Asi nikoho nepřekvapí přítomnost šifrování pomocí 256bit algoritmu AES. Další z mnoha možností je nastavení omezeného počtu zadání hesla a následné blokace celého flash disku. Mezi nejzajímavější metody patří omezení podle rozsahu IP adres, domény, či Kanguru Remote Management Console (KRMC).



CEO společnosti Kangaru, Don Brown komentuje nový produkt v tiskové zprávě takto: „ V případě Defender V2 bylo naším cílem poskytnout vysoce zabezpečený flash disk pro organizace, které potřebují prvotřídní bezpečnostní vlastnosti, avšak nežádají vládní/podnikové standardy typu FIPS 140-2.

Kangaru Defender V2 bude nabízen v kapacitách od 1 GB do 128 GB. Výrobce však zatím neuvedl cenu jednotlivých variant.

Zdroj: Kangaru
reklama