reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kouzla Industrial Light & Magic: jak se tvoří triky pro Star Wars?

7.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Kouzla Industrial Light & Magic: jak se tvoří triky pro Star Wars?
Industrial Light & Magic je studio, které je pevně spjato s Georgem Lucasem a jeho sérií Star Wars. Nyní se můžeme podívat na video, které odhaluje vznik moderních filmových triků, jež vznikly pro nejnovější díly této ságy.
Industrial Light & Magic není nic menšího než legenda v oblasti filmových triků. Toto studio založil již v roce 1975 právě George Lucas jako divizi Lucasfilmu. Od svého vzniku vytvořilo trikové scény pro stovky filmů, jako je série Indiana Jones, Harry Potter, Jurassic Park, Back to the Future, Transformers, Men in Black, E.T., Mission: Impossible, Avatar a mnoho dalších. Nyní jde pochopitelně především o počítačové triky včetně kompletně renderovaných postav, objektů a scén. My se můžeme v kratším videu podívat na to, jak vznikají scény pro Star Wars: The Force Awakens.





Tento první díl nové várky Star Wars z předchozího roku režíroval J.J. Abrams, který se chtěl spoléhat na počítačem generovanou grafiku jen tam, kde to bude nutné. Jenomže ve filmu takovéhoto ražení je to nutné velice často, když má jít o podivné mimozemské postavy, vesmírné lodi, superzbraně schopné ničit světy a epické bitvy. Právě zde nastupují pánové a dámy z ILM.


Právě samotné studio nyní zveřejnilo čtyřminutové video, které v krátkosti ukáže, jak některé triky postupně vznikaly. Podobná videa vypouští do světa také tvůrci seriálu Game of Thrones, kteří ale využívají služeb studia El Ranchito. Můžeme se tak podívat, jakým způsobem vznikly scény se vznášedly, která ve skutečnosti mají podvozek, jak byl vytvořen havarovaný Destroyer na písečné planetě Jakku, postava prostorově náročného humanoida, interiér velkých lodí Impéria i s Tie Fightery a celé letecké a bojové scény, na nichž není reálného v podstatě nic. Jde tak o výsledky mnoha hodin práce 3D modelářů, které často na filmovém plátnu v divokých prostřizích ani nepostřehnete.

Zdroj: YouTube

reklama