reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

13.2.2004, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
PalmSource končí s podporou Macků - Nová verze Tamagochi se blíží - SanDisk představuje řadu nových paměťových karet!
PalmSource končí s podporou Macků

Společnost PalmSource oznámila, že končí s podporou počítačů řady Macintosh, což znamená, že pro přístroje běžící na novém Palm OS Cobalt nebude dodávána Mac verze Palm Desktop Software. Krok je to velmi zajímavý, zejména pokud uvážíme, že trh s PDA je stále nasycenější. Proč se tedy chce PalmSource připravit o přízeň některých doposud věrných a spokojených zákazníků (kteří netouží po instalování a koupi řešení třetích stran) je záhadou...

Nová verze Tamagochi se blíží

Hranatý černobílý tvor jménem Tamagochi, jenž zahájil trend starání se o digitální mazlíčky, brzy dostane mladšího bratříčka - v nové verzi si spolu díky infraportu budou moci virtuální potvůrky hrát, spřátelit se a pokud to bude vypadat vážně, tak se i sezdat, bude tedy brán ohled i na genetiku a dva různí majitelé této hračky tak budou moci vyšlechtit miláčka třetího. Použit bude opět černobílý displej, cena hračky, která se objeví 20. března, byla stanovena na 1 980 YENů.


*


SanDisk představuje řadu nových paměťových karet!

Firma SanDisk, jeden z největších dodavatelů Flash médií na světový trh, uvedla celou řadu nových produktů - předně jsou to 3 karty v sérii "Shoot & Store," a to 32 MB CF, SD a SM, zajímavá je jejich cena pohybující se kolem 15 USD.







Dále se objevily 2 nové 2 GB modely - CF Ultra II a CF Extreme navržené pro profesionální použití v digitálních fotoaparátech s rozlišením nad 4 Mpix. Toto řešení dosahuje 9 MBps při zápisu a 10 MBps při čtení. SanDisk 2 GB CF Extreme se začnou prodávat koncem února za 850 USD, SanDisk 2 GB CF Ultra II pořídíme od stejného data za 800 USD.





A je tu ještě jedna karta typu CompactFlash - SanDisk 4 GB CompactFlash Type I, která se má stát dle firmy univerzálně použitelným CF I médiem. Přepínač na boku mění FAT16 a FAT32. K dostání od dubna za 1 000 USD.




A jako poslední tu máme nové produkty z řady Memory Stick - série Memory Stick PRO a Memory Stick PRO Duo byly rozšířeny o 128 MB modely (takže nyní nabízí Memory Stick PRO kapacity 128 MB - 2 GB a MS PRO Duo 128 MB - 512 MB). SanDisk Memory Stick PRO bude k sehnání již v tomto měsíci od 60 USD (128 MB) do 1 000 USD (2 GB). Memory Stick PRO Duo koupíme od druhého čtvtletí 2004 od 65 USD (128 MB) do 225 USD (512 MB).

Nejzajímavější jsou ale bezesporu Memory Stick PRO média typu Extreme a Ultra II. Jejich parametry jsou identické, jako u Ultra II a Extreme CF a SD karet, tedy 9 MBps zápis a 10 MBps čtení. Distribuce začíná koncem února a ceny budou následující: SanDisk Memory Stick PRO Extreme 256 MB (130 USD), 512 MB (330 USD), 1 GB (680 USD) a SanDisk Memory Stick PRO Ultra II 256 MB (120 USD), 512 MB (300 USD), 1 GB (600 USD).


reklama