reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lamborghini se pustí do zdravotnické bioniky

5.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Lamborghini se pustí do zdravotnické bioniky
Chtěli byste mít ve své vlastní výbavě bionickou ruku z uhlíkových vláken od Lamborghini? To už v dohledné době nejspíše bude možné, neboť tato automobilka se spojí s Houston Methodist Research Institute, aby mu nabídla své zkušenosti.
Samozřejmě nejde o variaci na budoucnost známou z herní série Deus Ex. Nikdo nám (zatím) nenabízí, že nám zdravou ruku či nohu nahradí bionickým implantátem vyrobeným i z uhlíkových vláken, ale pro lidi, kteří o svou vlastní končetinu přišli, jde o příslib kvalitnějšího života. A to možná i s erbovým logem Lamborghini.





Společnost Automobili Lamborghini se zatím s Houston Methodist Research Institute dohodla na spolupráci na vývoji kompozitů z uhlíkových vláken, které by mohly být použity pro účely tvorby zdravotnických potřeb, což znamená vytvoření takových materiálů, které nebude tělo odmítat jako cizí objekt a štvát proti němu svůj arsenál imunitního systému. Jde tak o materiál určený pro protetické končetiny nebo různá podkožní zařízení. Cílem také je vytvořit mimořádně lehké materiály, které vydrží velice dlouho a nejlépe i po celý život. Právě spuštění imunitní reakce, vznik možných infekcí a krátká trvanlivost, to jsou jedny z největších problémů dnešních materiálů využívaných pro tvorbu protetik.

Lamborghini už nějaký čas spolupracuje se zdravotnickými organizacemi ve své domovské Itálii, ale nyní už navazuje spolupráci se zmíněným americkým institutem. A s tím přichází jedna zajímavá náhoda, a sice ta, že na následující fotografii najdeme dva pány podepisující vzájemnou dohodu. Nalevo je Stefano Domenicali, předseda a CEO Automobili Lamborghini a napravo je zase CEO Houston Methodist Research Institute, který se jmenuje Mauro Ferrari.





Nám nezbývá než čekat, co z této spolupráce vznikne. Jisté je jen to, že nic konkrétního se ještě nechystá.

Zdroj: Extremetech
reklama