reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mad Catz oznamují novou generaci herních myší

7.1.2010, Jakub Doležal, aktualita
Mad Catz oznamují novou generaci herních myší
Společnost Mad Catz Interactive (Saitek) není na trhu herního příslušenství žádným nováčkem. Během včerejšího dne představil tento výrobce novou řadu herních myší. Jedná se o nástupce poměrně zajímavého modelu Saitek Cyborg Mouse. Na první...
Společnost Mad Catz Interactive (Saitek) není na trhu herního příslušenství žádným nováčkem. Během včerejšího dne představil tento výrobce novou řadu herních myší. Jedná se o nástupce poměrně zajímavého modelu Saitek Cyborg Mouse.



Na první pohled upoutá naprosto futuristický design, který nemá v kategorii herních myší konkurenci. Oproti ostatním myším se řada cyborg liší možností upravovat délku uchopení pomocí motorku umístěného v těle tohoto „hlodavce“. Nová řada Cyborg R.A.T. (really awesome technology) přinese celkem čtyři modely.

Nejlevnější model Cyborg R.A.T. 3 je vybaven laserovým senzorem s maximálním rozlišením na hodnotě 3200 DPI, které lze regulovat díky speciálním tlačítkům. Celkově nalezneme na tomto modelu 5 tlačítek a výrobcem dodaný software umožní přiřazovat různé funkce. Bohužel není podpora „roztahovaní“ těla a závaží bychom také hledali marně.



Další model Cyborg R.A.T. 5 je na tom s výbavou lépe. Laserový senzor zvládne rozlišení až 4000 DPI a taktéž je zde možnost regulace. Celkem sedm tlačítek by mělo nabídnout dostatek variant pro ovládání různých herních i neherních aplikací. Tato myš je již vybavena motorkem pro úpravu délky těla a taktéž v balení najdeme závaží v celkové hmotnosti 30 g.

Předposlední model Cyborg R.A.T. 7 posouvá maximální rozlišení senzoru na hranici 5600 DPI. Pro regulaci citlivosti senzoru, či přiřazovaní různých funkcí je připraveno celkem sedm tlačítek. Kromě měnitelné délky najdeme na myši několik dalších vylepšení v podobě různých gripů, či posuvné opěrky ruky. Hráči FPS her jistě ocení schopnost zachytit pohyb až do přetížení 50 G.



Poslední model Cyborg R.A.T. 9 nabídne obdobné parametry jako model R.A.T. 7, jediným zásadním rozdílem je použití bezdrátové technologie. Součástí balení by měly být lithiové baterie. Váhu tohoto modelu lze navýšit až o 45 g, avšak dodané baterie se jistě postarají o dostatečnou zátěž.

Výrobce připravil také poměrně přehlednou tabulku, ve které lze najít přehlednější popis jednotlivých modelů. Větší rozlišení naleznete v tiskové zprávě společnosti Mad Catz o nových R.A.T. myších.



Z tabulky je možné vyčíst ceny, které se pohybují v rozmezí 925 až 2400 Kč v závisloti na vybraném modelu. Dostupnost této řady je plánována v průběhu jara tohoto roku.

Zdroj: madcatz, gizmodo
reklama