reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Matrox uvádí externí grafickou jednotku

23.2.2006, Milan Šurkala, aktualita
Matrox uvádí externí grafickou jednotku
Společnost Matrox se v posledních letech trochu ztrácela na trhu grafických karet, protože se zaměřila na užší segment produktů určených pro profesionály, hráči se musí spokojit s čipy jiných výrobců. Nyní přichází na trh s velmi zajímavou...
Společnost Matrox se v posledních letech trochu ztrácela na trhu grafických karet, protože se zaměřila na užší segment produktů určených pro profesionály, hráči se musí spokojit s čipy jiných výrobců. Nyní přichází na trh s velmi zajímavou novinkou, externí grafickou jednotkou Extio F1400.



Toto zařízení dává pojmu ovládání počítače docela jiný rozměr. Obsahuje totiž grafický čip Matrox se 128MB paměti, zvukový čip a to vše v jedné krabičce, která je vybavena dual-LC konektorem pro optické vlákno, čtyřmi DVI-I konektory, šesti USB 2.0 porty, optickým konektorem pro audio výstup stejně jako analogovými konektory pro mikrofon, line in a line out.

K zařízení se tedy připojí reprosoustava, až čtyři monitory, klávesnice a myš, zatímco počítač může být vzdálen až 250 metrů. Nemusíte tak být v dosahu hlučného počítače, rovněž tak může být zabráněno přímému přístupu k počítači.

Maximální rozlišení na jednom displeji je 1600×1200 pixelů. Záruka má být dva roky, do prodeje přijde v druhé čtvrtině tohoto roku, ale ceny ještě stanoveny nebyly.

Zdroj: www.matrox.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama