reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Surface - nová rodina PC pro Windows

19.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Microsoft Surface - nová rodina PC pro Windows
Společnost Microsoft na včerejší hollywoodské události představila nové osobní počítače s prostým názvem Surface. Zástupci firmy ukázali nové tablety určené výhradně pro systém Windows včetně příslušenství a chlubili se, že nový hardware...
Společnost Microsoft na včerejší hollywoodské události představila nové osobní počítače s prostým názvem Surface. Zástupci firmy ukázali nové tablety určené výhradně pro systém Windows včetně příslušenství a chlubili se, že nový hardware představuje výrazný pokrok v hardwarovém designu.





Surface byl kompletně vyvinut firmou Microsoft a jeho šasi bylo vyvinuto jistou technikou VaporMg využívající hořčík pro vytvoření částí s tloušťkou i pod 0,65 mm. V sobě má integrovaný vyklápěcí stojan, který se dá využít pro oporu tabletu při sledování filmů, apod.





Pak tu je také Touch Cover, čili 3 mm tlustý kryt displeje sloužící jako dotyková klávesnice a ten stejně jako u iPadu bude přidržován magnety a chránit displej. Vyměnit jej budeme moci za 5mm tlustý kryt, jenž už disponuje obdobou klasických pohyblivých kláves.

K dispozici budou dva modely Surface. První bude založen na procesoru ARM a OS Windows RT a druhý na některém z třetí generace procesorů Intel Core a Windows 8 Pro. V prvním případě se očekává příchod na trh ve stejné době, kdy budou vypustěny nové Windows a druhý přijde na trh asi o tři měsíce později.

Surface pro Windows RT bude mít hmotnost 676 g a tloušťku 9,3 mm. Uvnitř bude 10,6" HD displej, 31,5Wh baterie a 32 GB nebo 64 GB paměti. K tomu také získáme jednu pozici pro microSD, jeden USB 2.0, Micro HD Video a 2x2 MIMO antény.

Druhý model bude vážit 903 g, protože bude i o něco tlustší - 13,5 mm. Displej bude stejně velký, ale s rozlišením Full HD, baterie 42Wh a paměť nabídne kapacitu 64 a 128 GB. Mezi rozhraní patří čtečka karty microSDXC, port USB 3.0, Mini DisplayPort a také 2x2 MIMO.

Zdroj: TZ Microsoft
reklama