reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.6.2015, Michal Hala, aktualita
Microsoft odstřelil moderní aplikaci Skype z Windows 8. Bude pokračovat pouze ve vývoji desktopové verze. Ale nedávalo by teď větší smysl vytvořit pro Windows 10 Skype v podobě univerzální aplikace (Windows App)?
Puppy8 (158) | 21.6.201511:04
Chapu ze uzivatele desktopu teto verzi nikdy neprisli na chut. Ovsem vzdy meli moznost pouzivat desktopovou verzi. Naopak uzivatele Windows 8 ­(ne RT­) tabletu ted 7. cervence prijdou o pouzitelnou verzi Skype zcela a to bez nahrady. Protoze upgrade na alespon trochu funkcni Windows 10 bude kdovi kdy a zalezi i na vyrobcich starsiho hardware.

Desktopova verze Skype je na tabletu prakticky nepouzitelna a predevsim nepodporuje zakladni funkce celeho Windows ekosystemu na dotykovych ­(prenosnych­) zarizenich. Tedy notifikace na Start obrazovce, ­"zive­" dlazdice a co je nejhorsi, podporu komunikace v connected standby rezimu. Ta je technicky mozna pouze u Windows Store ­(Metro­) aplikaci.

Bohuzel je to dalsi ukazka arogance Microsoftu ci rozhodnuti lidi, kteri nikdy Windows 8 tablet nepouzivali a nechapu jeho dusledky. V te aplikaci nebylo treba nic menit, stacilo ji nechat jeste tak rok dozit. Dale je to spatna zprava pro budouci mozne uzivatele, jakou dalsi aplikaci odstrani zcela zbytecne Microsoft priste ?
Odpovědět0  0
icecat (15) | 15.6.201519:50
Třeba mu jednou dojde, že nemá smysl dělat paskvil ze dvou solidních systémů, aby je vecpal všude. To je ukázková společnost, která se neřídí tím, co chce zákazník, ale naopak mu vnucuje, co se líbí jí. Měli by se soustředit na vypilování systému ala win7 a vybodnout se na šílenosti typu metro. Vyřadili v osmičkách star, ok, netušili, že lidem bude chybět. V 8.1 ho ­"vrátili­", ale s původním startem, který tam chybí, má společné jen umístění ikonky. Přesto ale né, do desítek opět pokračujou ve stylu win8:­( Mobilní divize by měla mít vlastní interface, optimalizovaný pro mobilní zařízení, se stejným jádrem jako desktopová windows, aby na tom šlo spouštět vše z klasických win a ne cpát prázdný windows store. Vyvíjet dva vzájemně si velice blízké a kompatibilní systémy a každý perfektně optimalizovat pro daný segment. Dalo by se říct vypilovat k dokonalosti původní cestu windows desktop + windows mobile
Odpovědět1  1
Pavel Matějka (1587) | 15.6.20157:40
nemá se Skypem nic moc společného, je to pokračování Lync.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.