reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Aktualizováno: Tzv. Browser Ballot, čili nucená nabídka alternativních prohlížečů u nově nainstalovaného systému Windows, byla evropská specialitka. Ta ovšem nyní končí, takže Windows již nebudou muset tuto nabídku zobrazovat.
pidalin (1478) | 24.12.201417:36
Dneska už je to stejnak jedno, ty prohlížeče od sebe nejdou rozlišit. AdBlock už taky moc nefunguje takže je to fakt uplně jedno.
Tuhle jsem byl u někoho na PC a ptal jsem se ho proč tam má zas ten Chrome a on že prej to je Firefox. Aha no, řikam si, ještě že mam zakázaný aktualiace. Hlavně tu starou instalačku musim dobře zazálohovat. Opravdu nehodlam přejít na ten příšernej maximalistickej vzhled s velkejma tlačítkama, s nemožností cokoliv nastavit a s neelegantníma šikmejma záložkama jako v chromu. Jestli to tak pujde dál tak začnu používat IE jak BFU a prdim na to.
Odpovědět0  1
JUWARE (489) | 28.12.201411:01
Tak nějak nemohu s tímto názorem úplně souhlasit. Jako ano, prohlížeče si jsou docela podobní, ale že by bylo něco špatného na šikmých záložkách? Je fakt, že Mozilla se zjevně dost inspirovala u Chrome. Ale tento komentář je zjevně jednostranný a zaměřen proti IE a Chrome. Upřímně řečeno, co si kdo potřebuje furt nastavovat v prohlížeči? Jednou si osobně něco upravím v Chrome a pak už na to nikdy nesahám. Nastavení povolení či zakázání cookies apod. Adblock mi funguje naprosto bezchybně až na opravdu jen minoritní výjimky. A co se týče IE, tak už to taky není ten prohlížeč, kterým byl do verze 8. Od IE9 začal být poměrně použitelný, výkonný a celkem i stabilní. Ať si používá každý co chce a s čím se mu dobře pracuje a je s tím hlavně spokojen.
Nicméně k tématu. Ten takzvaný ballot screen byla největší blbost, kterou si EU na MS kdy vymyslela. To totiž vymyslela opravdu jen nějaká tupá hlava bez IT vzdělání.
Odpovědět0  0
pidalin (1478) | 28.12.201413:50
Vzhled chormu špatně zachází s místem, je neelegantní, nabobtnalej, plejtvá pixelama na vejšku a má retardovaný ovládání. Firefox byl vždycky takovej pěknej, funkcionalistickej. Všechno se dalo nastavit aby to zabíralo co nejmenší prostor a aby to neobtěžovalo a to v chrome­-firefoxu už nejde, je to ohavnost. A šikmý záložky jsou asi největší pěst na oko u toho designu, to je fakt strašný. Taky nechápu ty mega tlačítka. Na co proboha? Máme přece zpět a vpřed na myši ne?
Odpovědět0  0
pidalin (1478) | 28.12.201413:55
Já mam verzi 23 a opravdu nic na světě mě nedonutí tu ohavnost co dneska dělaj používat. Snad jedině že by někdo udělal alternativní prohlížeč s novym jádrem ale klasickym ovládánim z doby předtabletový.

Prohlížeč má vypadat takhle http:­/­/2imgs.com­/a357c1eb38 a ne jak přístrojová deska z hjundaje
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.