reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Optix G32CQ4: herní monitor se zakřiveným VA panelem a 165 Hz

9.7.2020, Jáchym Šlik, aktualita
MSI Optix G32CQ4: herní monitor se zakřiveným VA panelem a 165 Hz
MSI přidává do své nabídky další monitor pro hráče. Model Optix G32CQ4 používá rozlišení WQHD či panel se zakřivením. Obnovovací frekvence dosahuje až 165 Hz a podporována je také technologie FreeSync.
MSI se v posledních měsících opravdu činí a rozšiřuje svou nabídku o další a další herní monitory. Nejnovější přírůstek nese označení Optix G32CQ4 a zamíří na stoly náročnějších zákazníků, kteří tráví dlouhé hodiny hraním her a vyžadují proto perfektní kvalitu zobrazení. Monitor používá panel typu VA, jehož úhlopříčka se zastavila na hodnotě 31,5 palce. V případě formátu se výrobce nepouštěl do žádných experimentů a zvolil osvědčený poměr stran 16:9. Pod zkratkou WQHD se potom schovává rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů.
 
 
Popularita zakřivených monitorů mezi hráči je vysoká, proto by právě tato vlastnost mohla být jedním z důvodů k pořízení modelu Optix G32CQ4. Uživatel díky tomu získá lepší přehled o dění ve hře, aniž by musel otáčet hlavou. V případě tohoto monitoru dosahuje zakřivení poměrně běžné hodnoty 1500R, neboli poloměru 1 500 mm. Mezi další přednosti patří vysoká obnovovací frekvence 165 Hz a naopak nízká doba odezvy 1 ms, která byla měřena pro pohyblivý obraz (MPRT). Tento údaj tedy můžeme považovat za směrodatnější než u monitorů, které uvádějí odezvu 1 ms při přechodu ze šedé na šedou (GTG).
 
 
Pro hráče bude podstatná také kompatibilita s technologií pro adaptivní synchronizaci AMD FreeSync Premium. Výrobce použil LCD panel typu VA, který se dále vyznačuje úpravou proti odleskům, maximálním jasem 250 nitů, statickým kontrastním poměrem 3 000:1 (dynamický dosahuje milionu ku jedné) nebo pozorovacími úhly 178 stupňů (horizontálně i vertikálně). Ve specifikacích nalezneme rovněž zmínku o 16,7 milionech barev a pokrytí 91,43 % barevného prostoru DCI-P3, respektive 114,8 % sRGB. Po stránce designu nepřekvapí agresivní tvary a stojan zakončený třemi nohami. Rámečky jsou velmi tenké po třech stranách (usnadňuje také spojení více monitorů) a jedinou výjimkou zůstal okraj pod displejem, kde se také nachází logo MSI.
 
Tělo monitoru měří 709,4 mm na šířku, 248,9 mm na délku a 509,5 mm na výšku. Hmotnost se zastavila na 6,4 kg a nechybí kompatibilita s držákem VESA 100 x 100 mm. Pro lepší ergonomii lze stojan naklánět v úhlu -5 až 20 stupňů. Výrobce myslel také na zrak svých uživatelů a implementoval technologii proti blikání monitoru nebo filtr modrého světla. Pro vstup je připraven konektor DisplayPort 1.2a a dvojice HDMI 2.0, kromě nich je připraven také 3,5mm audio výstup pro sluchátka. MSI Optix G32CQ4 se sice objevil na oficiálních stránkách společnosti, ale prozatím nemáme údaje týkající se dostupnosti nebo ceny.
 


reklama