reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nadupaný HP EliteBook 8740w v prodeji

28.3.2010, Jakub Doležal, aktualita
Nadupaný HP EliteBook 8740w v prodeji
Společnost Hewlett-Packard přidala do svého webového obchodu v USA nový model ze série EliteBook. Připravte se na USB 3.0, pořádný výpočetní i grafický výkon, ale také úměrně vysokou cenu. Každá společnost zabývající se výrobou notebooků...
Společnost Hewlett-Packard přidala do svého webového obchodu v USA nový model ze série EliteBook. Připravte se na USB 3.0, pořádný výpočetní i grafický výkon, ale také úměrně vysokou cenu.



Každá společnost zabývající se výrobou notebooků pro profesionální nasazení má svoji nejvyšší modelovou řadu, kde se hledí zejména na vysoký výkon a použití nejnovějších technologií. U společnosti HP hledejte takto vybavené stroje pod označením EliteBook.

Novinku s označením EliteBook 8740w lze ještě přiřadit do subkategorie Mobile Workstation, která je určená uživatelům, jež s sebou na cestách kromě výkonu potřebují také dostatečně velkou obrazovku. K dispozici bude několik konfigurací, avšak všechny sdílejí společný základ a to platformu Intel Calpella.



Srdcem každého 8740w bude tedy procesor Intel z rodiny Core i. Vybírat můžeme od nativního dvoujádrového modelu Intel Core i5-520M, až po vrchol nabídky v podobě procesoru Intel Core i7-820QM, který disponuje čtyřmy jádry, ale zvládne zpracovat až osm vláken najednou. Nové procesory Intel podporují pouze operační paměť DDR3, v tomto případě použilo HP SODIMM moduly na frekvenci 1333 MHz. Paměť lze osadit do kapacity 16 GB (4 sloty).

Obrazovka s úhlopříčkou 17“ je vybavena moderním LED podsvícením a speciální vrstvou anti-glare, která by měla výrazně snížit odlesk. Rozlišení panelu bude nabízeno ve dvou verzích a to WSXGA+ (1680x1050), případně WUXGA (1920x1080). O typu panelu se výrobce nezmiňuje, avšak volitelně by se měla objevit varianta s podporou HP DreamColor a v tomto případě by zcela jistě nejednalo o TN panel. V horní části víka displeje si je možné dopřát webkameru s rozlišením dva megapixely.



Ve výběru grafických karet je možno volit mezi třemi modely. Jako první je nabízena profesionální ATI FirePro M7820 s vlastní pamětí GDDR5 o kapacitě 1 GB. Zbylé dvě karty pocházejí od společnosti NVIDIA a jedná se taktéž o profi modely Quadro 2800M a 3800M. Obě disponují vyhrazenou GDDR3 pamětí s kapacitou 1 GB.

Pevný disk je nabízen se 7200 otáčkami v kapacitě od 250 do 500 GB, případně lze zvolit modernější SSD v maximální velikosti 256 GB. V oblasti konektorů je nabídka poměrně bohatá a nabízí 4x USB (z toho 2x USB 3.0), eSATA, VGA, DisplayPort, FireWire, RJ-45/11 a připojení pro stereo mikrofon, či sluchátka. Výrobce samozřejmě nezapomněl ani na dokovací konektor, či možnost připojit další baterii.


(zdroj: cnet.com)

Modely EliteBook 8740w jsou oproti běžným notebookům také více odolné proti prachu, vlhkosti a otřesům. Klávesnice by si měla poradit s rozlitou tekutinou. V nabídce HP je zatím šest modelů v cenovém rozpětí 38 000 Kč ($1,999.00) až 74 500($3,899.00), náročnější zákazníci si mohou navolit vlastní konfiguraci. První zásilky jsou očekávány na začátek dubna.

Zdroj: HP
reklama