reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové ovladače XGI Reactor Driver 1.09.60

6.10.2005, Milan Šurkala, aktualita
Nové ovladače XGI Reactor Driver 1.09.60
Grafické karty XGI bohužel žádnou velkou díru do světa neudělaly, vždyť u nás byly všehovšudy nabízeny snad jen měsíc, možná dva. Firma sice disponuje po stránce hardwarové poměrně slušnými kartami, byť dnes už zastarávají, obrovskou bolístkou...
Grafické karty XGI bohužel žádnou velkou díru do světa neudělaly, vždyť u nás byly všehovšudy nabízeny snad jen měsíc, možná dva. Firma sice disponuje po stránce hardwarové poměrně slušnými kartami, byť dnes už zastarávají, obrovskou bolístkou však byly ovladače.



Ty způsobovaly, že spousta her se nerozjela vůbec, když už jely, tak grafické čipy většinou plácaly pixely na svá místa jen tak mimochodem a bylo jen pár her, ve kterých dokázaly grafické karty XGI ukázat, že hardware je vlastně docela v pořádku a chyba je někde jinde. Pokud totiž ovladače z nějakých nevysvětlitelných příčin běžely jak měly, podávaly karty XGI víceméně srovnatelné výkony s konkurenčními kartami ATi a nVidia.

Tuto situaci by měly napravit nové ovladače Reactor 1.09.60. Ty mají zvýšit nejen kompatibilitu s mnoha novým, ale i staršími hrami, ale také zvýšit výkon (což ostatně také není na škodu) a také byla vylepšena kvalita zobrazování, zejména kvalita videa.

Otázkou je, jak se ve skutečnosti nové ovladače povedly. Pokud aspoň z poloviny, jak tvrdí XGI, tak se můžeme těšit aspoň na trochu slušný výkon. Problémem teď bude pro změnu sehnat tyto grafické karty, poněvadž jejich nabídka v ČR je nulová a zatím nevypadá, že by se to mělo nějak radikálně změnit.

Jenže ATi se svou novou řadou X1300 a GeForce s modely 6200 a 6600 jsou na tom prostě lépe jak po technologické stránce, tak i po stránce ovladačů a high-end modely XGI se dnes přesunuly do pouhého low-endu. V této kategorii by XGI mohlo kartami trošku zamíchat, ale na víc zatím nemá, bohužel.

Zdroj: www.guru3d.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama