reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový šéf IBM je ve válce cloudových architektur s Microsoftem, chce ji vyhrát

7.4.2020, Jan Vítek, aktualita
Nový šéf IBM je ve válce cloudových architektur s Microsoftem, chce ji vyhrát
Arvind Krishna začal v IBM pracovat na nejvyšší pozici výkonného ředitele teprve včera a ihned se svým zaměstnancům ozval s tím, že hodlá vyhrát nad Microsoftem ve válce cloudových architektur. 
Arvind Krishna je tak čerstvý výkonný ředitel společnosti IBM, který se rozhodl během prvního dne ve své funkci oslovit zaměstnance dopisem, dle níž se chystá vyhrát klíčovou bitvu cloudových architektur nad Microsoftem, který mezitím získal nového klíčového zaměstnance. Arvind Krishna přitom není v IBM žádný nováček, právě naopak, pro tuto firmu pracuje již 29 let. 
 
 
V dopisu pro zaměstnance IBM se také píše o hlavní strategii, která odpovídá výše řečenému. Krishna z ní chce vytvořit jedničku v oblasti technologií pro hybridní cloud a umělou inteligenci, a právě kvůli tomu potřebuje vyhrát nad Microsoftem a zařídit, aby zákazníci preferovali Linux, kontejnery a Kubernetes jako nový standard. 
 
Arvind Krishna má přitom svou oblíbenou linuxovou distribuci, a to Red Hat, který ostatně IBM získalo v minulém roce. A právě Red Hat OpenShift má být "výchozí volbou pro hybridní cloudy, stejně jako je samotný Red Hat Enterprise Linux výchozí volba coby operační systém". 
 
Za tímto účelem se na pozici šéfa Cloud Business v IBM dostal bývalý CTO Bank of America, Howard Boville, jejž Krishna označuje za osvědčeného stratéga a experta na cloudové technologie. Je třeba také dodat, že trh na tyto informace reagoval pozitivně a akcie IBM vyskočily o téměř 8 procent. 
 
Microsoft zatím dle Hexus.net získa Rubena Caballera, bývalého viceprezidenta firmy Apple, který měl jako inženýr na starosti vývoj bezdrátových technologií. Nyní se ocitl na pozici Corporate Vice President Engineering - Hardware Design & Technology a na práci bude mít vývoj technologií smíšené reality a umělé inteligence s důrazem na HoloLens. 
 


reklama