reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nVidia brzy uvede GeForce 7100GS

26.8.2006, Milan Šurkala, aktualita
nVidia brzy uvede GeForce 7100GS
Společnost nVidia v brzké době uvede trojici nových grafických karet. O GeForce 7950GT a GeForce 7900GS, kterou již nějakou dobu dodává ve svých sestavách společnost Dell, jsme vás již informovali. Nyní přichází na řadu low-endový přírůstek...
Společnost nVidia v brzké době uvede trojici nových grafických karet. O GeForce 7950GT a GeForce 7900GS, kterou již nějakou dobu dodává ve svých sestavách společnost Dell, jsme vás již informovali. Nyní přichází na řadu low-endový přírůstek v podobě GeForce 7100GS.



GeForce 7100GS má být náhradou za postarší GeForce 6200TC, převezme od ní tedy technologii Turbocache, kdy lze kapacitu grafické paměti zvětšit přidělením další paměti z RAM. Základních 128MB, které jsou umístěny na kartě, tak může být zvětšeno až na 512MB, což je ovšem při výkonu karty docela zbytečné a i se 128MB by si karta mohla vystačit.

Jádro má čtyři pixel pipelines, je taktováno na poměrně nízkých 350MHz, takže rozhodně nelze čekat nijak oslnivé výkony. Dalším zabijákem výkonu je pouze 64-bitová sběrnice pamětí. Podporovány jsou technologie nVidia SLI i PureVideo, přestože karty nejsou vybaveny SLI konektorem, v tomto případě komunikace obou karet probíhá přes PCI-Express sběrnici.

Zdroj: www.dailytech.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama