reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
18.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Společnost Valve se rozhodla, že bude omezovat aktivaci her dle regionů, což je bezpochyby reakcí na stále ještě probíhající pád rublu, ale nejen na něj. Bojuje tak proti těm, kteří využívají slabé měny pro levnější nakupování.
pidalin (1478) | 19.12.201417:17
"hru zakoupenou v Mexiku můžeme hrát pouze v Mexiku, ale také v podstatě v celé Střední a Jižní Americe­"

No to je bomba!! To jsme to v tom brutálnim kapitalismu dopracovali tak daleko že nám vydavatelé a monopolní valve můžou dokonce nařizovat kde můžeme co hrát. :­-­)

Tyhlety celosvětový online obchody jako steam jsou dlouhodobě nestabilní a neudržitelný, já to řikam už několik let. To prostě nejde aby jeden online obchod prodával po celym světě s různejma měnama, to je fakt hovadina.
Steam nemá žádnou rozumnou budoucnost, už teď ho většina lidí považuje jenom za DRM a ne za něco co nám něco přináší.
Odpovědět0  1
Karel Polívka (1068) | 21.12.201419:14
Zajímavý názor na Steam. Já např. právě to, jakou formu DRM představuje, vnímám jako jeho největší přednost, přičemž jednoduchost nákupu, distribuce ­(= stahování­/instalace­) a správy ­(knihovna zakoupených her a DLC, cloudová úložiště, všemožné informace o hrách na dosah pár kliknutí...­) beru jako velmi praktický bonus, za který jsem jako uživatel velmi rád :­-­). Když si vezmu postupný vývoj, nedovedu si představit, co by se vlastně muselo reálně stát, aby ­"Steam neměl žádnou budoucnost­", když to vypadá přesně naopak. Můžete trochu rozvinout, proč si to myslíte?
Odpovědět0  0
pidalin (1478) | 22.12.20141:10
Steam je vězení, totalita a nesvoboda. Všechny dnešní hry ­(skoro 100%­) se aktivujou přes Steam, to znamená že to jestli se člověk dostane do svejch nakoupenejch her ­(i krabicovek­) je závislý na JEDNOM softwaru jménem STEAM a na funkčnosti jeho serverů. Bez toho se člověk ani nedostane k souborům svojí koupený hry, to znamená že STEAM představuje presumpci viny. Dělaj z nás zloděje automaticky dopředu místo toho aby odměnili platící hráče tak je nutěj hry aktivovat a spouštět přes ňákej program třetí strany ­(Valve­) kterej s tou konkrétní hrou nijak nesouvisí.

Řikam že stačí jeden hackarskej útok a 90% všech hráčů na světě je bez her a vydavatelé v čele se Steamem to řešit nebudou, protože jsou to kapitalisti, lidi prostě budou muset kupovat znova aby mohli hrát.

Jediná forma digitální distribude krerá má smysluplnou budoucnost je GOG.com. Stáhnu si hru, nainstaluju a hraju. Instalačku si zazálohuju kam chci a kolikrát chci a i na Marsu za 100 let to nainstaluju pokud to bude kompatibilní s OS a HW v tý době. U steamu vim že o ty hry jednou přijdu a já nevim jestli to bude za 10 let nebo třeba už příští rok. Stačí hackerskej útok, nebo zase ňáká špatná nálada v kapitalismu a všechno jde do háje.
Steam je ten důvod proč jsem prakticky uplně přestal kupovat nový hry, zato na GOGu tam utrácim i za hry který stejně hrát ani nechci, prostě jenom je chci mít ve sbírce. U Steamu tohle nutkání sbírat nemam protože vim že ty prachy vyhazuju, nic tam nevlastnim, nemam normální instalačky těch her a nemá smysl tam něco sbírat když o ty hry jednou přijdu.


Ale furt věřim ve světlou budoucnost, steam je hnusný nenažraný prase který se dřív nebo pozdějc přežere, vydavatele to přestane bavit řešit a DRM v podobě Steamu zrušej ­(nebo ještě líp se na DRM vykašlou uplně­). Ten trend už je vidět teď na GOGu, je tam plno ne až tak starejch a úspěšnejch her ­(Zaklínač, Risen...­) a světe div se, vývojáři kvůli tomu nezkrachovali že jsou tam jejich hry bez DRM a za cenu která odpovídá stáří hry. Čim dřív si to vymaštěný kravaťáci ve vydavatelskejch studiích uvědoměj, tim líp. DRM snižuje prodeje a nesnižuje pirátství, z toho vyplývá že DRM snižuje prodej. Nechápu jak uvažujou kravaťáci. Ale jak je známo druh kravaťácus kapitalisticus logicky neuvažuje, protože je to vyučenej tělocvikář.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1068) | 24.12.201412:14
Vězení, totalita, nesvoboda? Bavíme se stále o softwarové službě pro nákup a distribuci počítačových her? :­-­)

Píšete o tom, že nás někdo k něčemu nutí a dělá z nás zloděje. Je ale přece na nás, zda budeme podmínky užívání dané služby nebo produktu akceptovat nebo ne. Zda budeme dané počítačové hry vůbec hrát nebo ne. A zda za to nebo ono utratíme své peníze nebo ne. Nikdo nás k ničemu nenutí. Pokud podmínky užití nějaké hry zahrnují mít nainstalovaný další SW pro její spuštění, tak mám přece možnost je buď akceptovat nebo nikoli. Nemluvě o tom, že DRM v podobě STEAMu je pro mě jako zákazníka rozhodně přívětivější než dřívější využívání ochran proti kopírování alá SecuROM.

Na jedné straně rozumím Vašemu pohledu. Na druhé straně můj pohled zákazníka ­(= kupce PC her­) je takový, že nepotřebuji mít všechny zakoupené hry někde u sebe. I kdybych takovou možnost měl, nevyužíval bych ji. Dokonce bych byl i ochoten si připlatit za službu alá STEAM, tzn. abych instalační soubory zakoupených her vůbec nemusel řešit a nemusel je někde u sebe skladovat.

Proč bych měl mít obavu, že o hry na STEAMu jednou přijdu jen proto, že ta data nemám někde u sebe? Pokud bude služba nadále prosperovat a mít své zákazníky, nevidím důvod k obavám. K tomu hackerskému útoku – pokud budu mít jak doložit, že jsem si přes STEAM něco zakoupil, nevidím ani v tomto případě problém. Neznám sice jejich úroveň ochrany uživatelských dat a jejich interní politiku v tomto směru, nicméně vzhledem k tomu, o jak silný subjekt se jedná, ani představa hackerského útoku ve mě nevzbuzuje sebemenší obavy.

Že je STEAM nenažrané prase? Pokud budou udržovat při chodu a navíc i dále rozvíjet službu, která mě jako zákazníkovi vyhovuje a s cenami, jež jsem ochoten akceptovat, ať se třeba každý den plácají po ramenou, jak jsou dobří. Mě přece může být úplně jedno, jak je na tom nějaká soukromá firma, pokud mi bude dodávat službu, jejíž využívání jsem si svobodně zvolil a zaplatil.

Je to prostě o různých pohledech na věc, každému zákazníkovi vyhovuje něco jiného. I proto jsem rád za jiné možnosti alá GOG, jelikož konkurenční prostředí je zdravé a více motivuje zúčastněné strany se dále rozvíjet :­-­).
Odpovědět0  0
caranuial (3) | 18.12.201417:13
Och tolko kriku pre nic ­- cele sa to dalo krasne docasne­/permanentne vyriesit ­- cena v dolaroch platba v dolaroch ­- a podla aktualneho bankoveho kurzu sa to prerata na rubel pri platbe kartou.

Toto regionovanie sveta ma len dokaze vytocit
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.