reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prohlížeč DuckDuckGo uvádí bezpečnostní balíček Privacy Pro včetně VPN

11.4.2024, Milan Šurkala, aktualita
Prohlížeč DuckDuckGo uvádí bezpečnostní balíček Privacy Pro včetně VPN
Prohlížeč DuckDUckGo je znám tím, že je hodně zaměřen na soukromí svých uživatelů. Kdo chce ještě více, má nyní k dispozici balíček Privacy Pro, který přináší několik funkcí navíc včetně podpory VPN.
Na soukromí zaměřený prohlížeč DuckDuckGo přichází s novou zajímavou službou Privacy Pro. Ta je placená a vyjde buď na 9,99 USD měsíčně nebo 99,99 USD ročně. Skládá se z celkem tří různých služeb. Tou první je DuckDuckGo VPN, nabízí tedy něco podobného jako konkurenční Mozilla VPN. Poněvadž VPN má větší nároky na provoz, spadá do placených služeb, přičemž základní vyhledávač, blokování sledování, ochrana e-mailů a další bezpečnostní funkce zůstávají nadále zdarma. DuckDuckGo navíc provozuje VPN bez logů, tedy neukládá informace o tom, jak byla VPN provozována.
 
DuckDuckGo Privacy Pro
 
Další funkcí je odstraňování osobních informací z internetu (Personal Information Removal). Proces začíná na samotném zařízení uživatele, přičemž to započne mazací procesory těchto záznamů z databází datových brokerů. Toto funguje v prohlížeči pro Windows a Mac (nikoli však ve verzích pro Android a iOS).
 
No a nakonec tu máme Identity Theft Restoration, tedy pomoc v případě krádeže identity. Jde tedy o dedikovaného poradce od společnosti Iris, se kterou DuckDuckGo na tomto spolupracuje, obnovování ukradených účtů, snaha navrátit finanční ztráty a korekci kreditního skóre v USA. To je totiž prozatímní potíž této funkce, je dostupná jen pro USA. Společnost ale plánuje toto předplatné postupně rozšiřovat i do dalších zemí.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama