reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prolimatech připravuje řadu masivních CPU chladičů

25.3.2009, Jan Vítek, aktualita
Prolimatech připravuje řadu masivních CPU chladičů
Společnost Prolimatech představila své chystané chladiče procesorů, jež se budou vyznačovat především svou masivností, a mohli bychom tedy od nich očekávat velmi dobré výkony. Firma již má hotový model Megahalems a ten mají zanedlouho následovat...
Společnost Prolimatech představila své chystané chladiče procesorů, jež se budou vyznačovat především svou masivností, a mohli bychom tedy od nich očekávat velmi dobré výkony. Firma již má hotový model Megahalems a ten mají zanedlouho následovat tři nové s kódovými označeními Genesis, Jericho a The Mammoth. Otázkou ale je, kdy přesně se jich dočkáme.


Jericho

Megahalems je celkem klasický věžovitý chladič, ale patřičně přerostlý. Jeho žebra mají motýlovitý tvar a protíná je celkem šest duálních heatpipe. Nový Jericho vypadá také na klasiku - sendvičovitý tvar se dvěma oddělenými žebrovími je již celkem známý. Najdeme zde rovněž šest duálních heatpipe a uprostřed je rozměrný ventilátor.



Další dva chladiče jsou již zajímavější. The Mammoth má také dvě části, avšak jedna je uložena výše a druhá v oblasti paměťových modulů níže. Kvůli tvaru se pak využívají dva ventilátory a tvarově asi nejbližším chladičem tak je GeminII od společnosti Cooler Master.


Genesis

Nakonec to je Genesis, jehož jedna část je podobně jako u mamuta uložena nad paměťovými moduly, ale druhá je již orientována vertikálně a její ventilátor bude posílat vzduch přímo dozadu na skříňový ventilátor.

Ukazuje se tedy, že i dnes je možné vymyslet originální chladiče i bez použití divokých tvarů a křiklavých barev. Nejdůležitějším faktorem je ale samozřejmě funkčnost a o té se zatím přesvědčit nemůžeme. Každopádně se můžeme těšit na oživení trhu s chladiči procesorů, kam v poslední době přispěla především společnost Scythe se svými modely.

Zdroj: techPowerUp!
reklama