reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Průvodce koupí cenově výhodného PC pro prosinec

31.12.2007, Milan Šurkala, článek
Průvodce koupí cenově výhodného PC pro prosinec
Jednoho dne zjistíte, že vaše mašina už není to, co bývala, a je nutno ji vylepšit, nebo rovnou vyměnit. Máte-li tento problém, snad vám pomůže náš cenový přehled komponent s jejich stručným popisem. Najdete zde i vzorové sestavy pro 3 cenové kategorie.

Počítač do 15000Kč - Shrnutí



Netvrdím, že toto jsou ty nejlepší možnosti a jediné, ale že by nebylo špatné z nich vycházet a případně dle vlastních priorit někde přidat, někde ubrat,... Někdo třeba převádí videa (potřebuje lepší procesor), někdo zase hraje hry (tu se mu zase více vyplatí investice do grafiky než do procesoru), někdo je notorický "internet downloading maniak" a tak se mu hodí větší disk.


Cenové shrnutí



Dříve než začnete jakkoli komentovat výběr komponent, přečtěte si prosím vysvětlení pod tabulkou ať to v diskuzi nemusím několikrát vysvětlovat. Děkuji. Upozornění k sestavám za 10000 Kč s DPH. Tyto sestavy obsahují základní desky s integrovanou grafikou. Kdo touží po vyšším výkonu, nechť si přičte cenu externí PCIe grafiky.



Tento měsíc bylo provedeno pár změn, ale nepříliš významných. Výkonnější sestava s procesorem AMD nyní dostala místo základní desky se starším chipsetem ATi CrossFire 3200 nový motherboard s čipovou sadou AMD 770, u Intelu pak byla použita pouze vybavenější verze desky Gigabyte. Levné sestavy pozbyly externí grafiku a zbyla pouze integrovaná. Pevný disk zvýšil svou kapacitu z 250 GB na příjemnějších 320 GB. Dražší sestavy dostaly výkonnější 400W zdroj Fortron.
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama