reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rozhovor: Andreas Lorenz z AOC

15.5.2009, Karel Polívka, rozhovor
Rozhovor: Andreas Lorenz z AOC
Máme tu vyhodnocení posledního rozhovoru série Ptáme se za vás, kde pokládáte otázky osobnostem ze světa IT. Tentokrát se týkaly společnosti AOC - odpovídal Andreas Lorenz, obchodní manažer.
Další rozhovor ze série Ptáme se za vás, v němž jste mohli pokládat otázky přímo vy - čtenáři Světa hardware, se týkal společnosti AOC. A kdo vlastně odpovídal?


Andreas Lorenz se představuje


Jmenuji se Andreas Lorenz, je mi 30 let a ve společnosti AOC pracuji poslední 3 roky. V segmentu monitorů se však pohybuji již více než 10 let a pomohl jsem i dalším značkám získat dobrý tržní podíl v Evropě. Vystudoval jsem obchodní administrativu se zaměřením na export a jazyky. Mimo to jsem také studoval prodej a marketing. Miluji cestování, které je také součástí mé práce. Ve svém volnu rád trávím čas s rodinou, jsem nadšený fotoamatér a velice rád fotografuji. Také miluji přírodu a chodím na lov. Jako kontrast k mé často sedavé práci rád běhám a jezdím na kole.


Andreas Lorenz, obchodní manažer společnosti AOC


O společnosti AOC


AOC je známo jako značka světově největšího výrobce monitorů TPV. TPV je světově největším dodavatelem obrazovek, ročně jich vyprodukuje až 42 mil.. V roce 2006 časopis Bussines week umístil TPV na 16. místo ze stovky největších IT společností světa hned za Dell (15) a Google (13). TPV dodává své výrobky všem hlavním světovým značkám a zároveň vlastní svojí značku AOC. Úkolem AOC je poskytovat kvalitní výrobky s plným servisem a příznivou cenou. A to také dělá.





Už skoro 20 let se naši zákazníci spoléhají na naši vysokou kvalitu, cenově výhodné CRT i LCD monitory a LCD televizory. Vzhledem k produkci 42 mil. monitorů každý rok zaměstnává TPV/AOC více jak 25000 zaměstnanců v 5 vlastních továrnách v Číně. Je pro nás velice důležité, že naše produkty odpovídají posledním trendům v technologii i designu. Pro udržení tohoto vysokého standardu zaměstnáváme více jak 1600 lidí ve vlastním vývojovém centru.



Jak šlo pokládat otázky?


Po dobu 7 dní bylo možné pomocí jednoduchého formuláře psát otázky do odpovídajícího tématu na našem fóru, kde je mohli ostatní registrovaní čtenáři hodnotit (Zajímavé/Nezajímavé). Pod každou otázkou se zobrazovalo i její aktuální skóre a kdo ji hodnotil. Po uplynutí jednoho týdne bylo téma uzamčeno, redakce vybrala 10 otázek s nejlepším skóre, přidala případně vlastní otázky a zaslala je k zodpovězení.

Pokud chcete nahlédnout na všechny navržené otázky pro tento rozhovor, přejděte na:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/33645-andreas-lorenz-obchodni-manazer-aoc




1. otázka od: mstejska


Co děláte pro zlepšení kvality vašich produktů (či povědomí o zlepšené kvalitě)?

Doplňující komentář:
AOC pro mě byla vždy značka velmi nekvalitních monitorů. Velmi dobře si pamatuji "pumpovaní" celého obrazu při maximalizaci okna, ve Windows na CRT monitoru, pravděpodobně způsobeného poddimenzováním součástek. Je to ale již asi 15 let.

Andreas Lorenz: Naše společnost vyrábí zobrazovací produkty více než 60 let a jsme hlavní výrobce všech významných značek ve světě. Díky těmto zkušenostem a odbornosti jsou AOC monitory velice vyzrálé produkty ve vysoké kvalitě a spolehlivosti. K udržení našich produktů v této vysoké kvalitě máme armádu inženýrů, kteří zajišťují, že každý monitor odpovídá našim velice přísným tolerancím.

Před mnoha lety, když CRT monitory byly dominantní technologií, byla kvalita všech značek velice nízká v porovnání s dneškem. Nemyslím si, že AOC kvalita byla horší než ostatní, spíše naopak. Nastavená cenová politika pro AOC monitory byla vcelku v pořádku a s našimi produkty jsme byli úspěšní obzvláště v České republice – v roce 2005 jsme dominovali českému trhu.



2. otázka od: tocca


Zaobírá se vaše firma také LED technologií? Můžeme v blízké době očekávat nějaké produkty využívající tuto technologii?

Andreas Lorenz: LED technologie obsahuje velice zajímavé výhody, které mohou být použity pro ploché obrazovky monitorů. Obraz je mnohem jasnější a je pro to potřeba mnohem méně energie. Tím koncový uživatel ušetří za elektřinu, kterou spotřebuje jeho monitor a je to také šetrnější k přírodě. Také LED podsvícení potřebuje mnohem méně prostoru, takže je možné vytvořit mnohem tenčí monitor, který má dva pozitivní efekty a to: 1. Vypadá to lépe a je vhodnější pro malý pracovní prostor. 2. Můžeme použít mnohem efektivnější obal, který ušetří energii při přepravě a opět chrání životní prostředí.
My v AOC věříme v tuto technologii a jsme jedni z prvních výrobců monitorů, kteří představují LED monitory. Modely V19 a V22 naši již slavné Verfino řady jsou vybaveny LED technologií. Doposud oba dosáhly titulu „nejtenčích monitorů na světě“ v jejich velikostní třídě.



3. otázka od: tocca


Proč bych měl koupit právě produkt od vaší firmy?

Doplňující komentář:
Co mi můžete nabídnout oproti konkurenci?

Andreas Lorenz: AOC je jeden z nejstarších a nejtradičnějších výrobců monitorů na světě. S našimi monitory dostanete velice hezký designový produkt za výbornou cenu. Neinvestujeme tolik do reklamy, ale soustředíme se na vývoj a kvalitu produktů. AOC se vždy soustředilo na použitelnost produktů. S AOC kupujete opravdové zobrazovací produkty – ne marketingový produkt.



4. otázka od: tocca


Využíváte Vy osobně nebo někdo z Vašich blízkých produkty firmy AOC? Jak jste s nimi spokojen?

Andreas Lorenz: Od té doby, kdy pracuji v AOC, jsem si vybavil svůj dům AOC monitory a televizemi. Také má rodina a přátelé dnes používají AOC, věří mým doporučením. Mohu opravdu říct, že všichni včetně mě, byli ohromeni designem, kvalitou obrazu a samotným produktem. Všichni mi přiznali, že neočekávali tak vynikající výsledky od produktu z „čínské“ společnosti, obzvláště za tak atraktivní cenu. Doteď nemám žádnou stížnost.



5. otázka od: husky14


Jaké novinky plánuje firma AOC uvést letos na trh? Na co se můžeme těšit?

Andreas Lorenz: Pro tento rok plánujeme hodně nových a vzrušujících produktů. Nerad bych Vám odhalil všechno nyní, raději bych Vás nechal v napětí. Právě jsme odstartovali V19, V22 produkty (nejtenčí monitory na světě díky LED technologii). Mimo to jsme začali s F22s, což je desktopový monitor ideální pro práci společně s notebookem. Připravujeme toho mnohem více, ale neprozradíme vše najednou ale jedno po druhém. Pokud budete číst Svethardware, určitě se vše dozvíte a nic Vám neunikne.



6. otázka od: husky14


Plánuje vaše firma výrobu 100+ Hz monitorů vhodných pro použití s technologií NVIDIA 3D stereoscopic?

Andreas Lorenz: 100+ Hz technologie je nyní velký trend na trhu s TV. Neočekávám, že se to stane zajímavé také v oblasti monitorů. Již brzy ohlásíme televize podporující 100+ Hz.



7. otázka od: Logout


Plánujete v dohledné době uvedení cenově dostupného monitoru s kvalitní zobrazovací technologií (PVA/IPS) a LED podsvícením?

Andreas Lorenz: Jak jsem zmínil již dříve, právě jsme začali s velice úspěšnými LED monitory V19 a V22. Pokládám za vzrušující užití LED technologie v monitorech. PVA a IPS jsou také skvělé technologie, ale dnes jsou již téměř zastaralé. TN panely jsou dnes na takové úrovni, že oblast, kde opravdu potřebujete PVA nebo IPS panely, začíná být velice malá. Je zde pouze hrstka míst, kde je potřebujete. Obrovská výhoda PVA a IPS panelů je ve velkém pozorovacím úhlu 178° (h/v). Díky speciální technologii povrchové úpravy dosahují dnešní TN panely této hodnoty již na 95%. Díky technologickému rozšíření dnes TN panely poskytují velice dobrý obraz, takže zde není nutná investice nebo pouze minimální potřeba investice do předražených PVA nebo IPS panelových monitorů. Jako důsledek tohoto můžete pozorovat, že většina výrobců monitorů přestala s těmito technologiemi úplně.



8. otázka od: Martin


Jsou nějaké výhody, které můžete zákazníkovi v případě nákupu produktu AOC garantovat?

Doplňující komentář:
Mám na mysli třeba prodlouženou záruku, nula vadných pixelů atd.

Andreas Lorenz: Výhoda při koupi AOC produktů je, že Vám dáme to, za co jste si zaplatili – velice hezký kousek technického umění bez skrytých nákladů. Zákazník koupí produkt přímo od výrobce – jako když koupí chleba přímo od pekaře. AOC produkty mají velice dobrou kvalitu – naše procento poruchovosti je nižší než u ostatních značek na trhu. Můžu garantovat, že každý uživatel bude s jeho AOC monitorem spokojený.



9. otázka od: wanrouter


Ako dbá Vaša spoločnost na ekologické parametre výroby? Pri takej veľkej produkcii to môže byť množstvo olova, cadmia a rtuti...

Doplňující komentář:
Konkurencia vo svojich marketingových aktivitách nezabúda na vyzdvihnutie ekologických vlastností a čo Vy?

Andreas Lorenz: Všechny naše továrny jsou regulérně kontrolovány komisemi pro životní prostředí, které kontrolují, zda dodržujeme daná pravidla. Díky novým standardům jako ROHS nesmí monitory, a to platí i pro AOC monitory, používat olovo či rtuť při výrobě. Ve snaze být ještě mnohem více ekologicky zodpovědní jsme navrhli produkty jako V19 a V22, které používají o 30% méně energie než klasické LCD monitory a omezujeme přepravní emise o více než 25% a to menším balením.



10. otázka od: trmiki


Kam se podle Vás bude ubírat vývoj PC monitorů v dalších letech? Jaké technologie a novinky můžeme v této oblasti očekávat?

Andreas Lorenz: Jeden z největších trendů, které vidím pro přicházející měsíce, je přeměna z 16:10 formátu LCD obrazovky na 16:9. Tento nový standard je již na vzestupu tento rok a bude určitě pokračovat během zbytku roku. Zda se LED stane opravdovou konkurencí je otázkou nejen dneška, ale také to bude hrát důležitou roli v budoucnosti.



Závěrem


Tímto za redakci a čtenáře SHW děkuji panu Lorenzovi za zodpovězení všech otázek.

Karel Polívka,
šéfredaktor Světa hardware
reklama