reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

15" LCD monitor ADI Microscan i610

20.2.2001, Daniel Smička, recenze
15" LCD monitor ADI Microscan i610
Jako další jsem si na stůl postavil ADI Microscan i610, deskripce TD-523N. Je to opět LCD se zobrazovací plochou TFT o velikosti 15” (381 mm). Rozestupem obrazových bodů 0.3 mm (v obou směrech). Maximální rozlišení je 1024 x 768 bodů při škále 262.144 barev.
Na předním panelu není žádné tlačítko, pouze loga a v horní části otvor pro mikrofon a LED dioda pro indikaci zapnutého stavu. Ovládací prvky jsou umístěné na horní straně panelu (POWER, potvrzení výběru a zároveň vyvolání menu, + a – pro pohyb).

ovladani


Další multimediální ovládací prvky jsou na pravé straně nohy monitoru - tlačítka pro ovládání hlasitosti a MUTE. Na zadní straně je přes kryt (opět dobře vyřešeno vedení kabelů i v případě otočení hlavy monitoru) vyveden kabel napájení (100-240V/50-60Hz, klasický PC kabel). Signálový kabel je k monitoru připevněn neodnímatelně a je zakončen VGA 15pin konektorem. Následují již jen dva konektory 3,5” jack - jeden na zadní straně nohy pro propojení se zvukovou kartou a druhý vedle ovládání hlasitosti pro připojení sluchátek.

rear noha

Celý monitor je na otočném podstavci s úhlem otočení 120°. Ve vertikální ose je možné naklonění hlavy monitoru v rozmezí 80°. V horizontální ose (tedy otáčet hlavou monitoru) lze o 90°. Monitor je vhodný i pro psaní textu ve svislé poloze v textovém editoru. Pro tuto možnost softwarového otočení obrazu se s oblibou používá programu PIVOT Software - ten ovšem není součástí monitoru, můžete si jej stáhnout. Program Vám bude pracovat 30dnů a potom musíte zaplatit dle použitého druhu – nejméně však 15USD.
reklama