reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Radeon HD 6670: levný a dobrý?

27.4.2011, Petr Štefek, recenze
AMD Radeon HD 6670: levný a dobrý?
Radeon HD 6670 byl několik měsíců dostupný pouze pro OEM trh, ale nyní se dostává do běžného prodeje a bude konkurovat Nvidii a jejím kartám GeForce GT430 a GeForce GT440. Jak si vede se dočtete na dalších stranách.
Radeon HD 6670 je velmi dobrou low-endovou kartou, kterou má šanci zastínit až o něco dražší GeForce GTS 450. Ve prospěch Radeonu HD 6670 hovoří malé rozměry a solidní spotřeba. Uplatnit se může všude tam, kde je potřeba do malého domácího PC vměstnat výkon dostatečný pro občasné hraní her.

Pokud se smíříte se středními detaily u většiny moderních her, tak vám prokáže lví službu. Jak jsme se dozvěděli v několika uplynulých týdnech, tak s námi bude DirectX 9 ještě pěkných pár let a z toho také plynou nároky na grafický výkon. Ten se řídí zastaralými konzolami a jejich možnostmi. Je tedy dost dobře možné, že podobný low-endový Radeon je dlouholetá investice, což zní skoro úsměvně.





Pokud bychom si volili nejlepší kartu okolo 2 tisíc korun, bude Radeon HD 6670 horkým kandidátem, Nesmíme ovšem zapomenout na fakt, že kladné hodnocení zde dostala referenční varianta s 1GB GDDR5 pamětí a vy mějte na paměti, že při koupi musíte přítomnost těchto pamětí a kapacity ověřit, neboť na trh se chystají i Radeony HD 6670 s DDR3 pamětí (ty opravdu nechcete).

Pokud budete vybírat, musíte zohlednit také fakt, že do podobných cenových hladin (od 2000 korun s daní) se dostaly i Radeony HD 5750 a GeForce GTS 450, které jsou výkonnější. Situace na současném trhu není nijak přehledná, neboť s každou pětistovkou navíc se dostáváte do jiné kategorie k jiným kartám. Ukončím tedy tento test zlatým pořekadlem našich babiček, že nejsme tak bohatí, abychom mohli kupovat levné věci.


Slušný výkon
Dvouslotový chladič
Low-profile
Mnoho variant Radeonu HD 6670
Spotřeba
Ikona Odkaz na databázi
DirectX 11
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 1800 Kč s DPH


Za zapůjčení grafické karty Radeon HD 6670 děkujeme společnosti AMD.
reklama