reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD Sempron - "nově" levně

2.8.2004, Eagle , recenze
AMD Sempron - "nově" levně
Duron je mrtev, sláva novému Sempronu. Seznamte se. Nebo vlastně ani nemusíte, vyjma jednoho modelu už tady všechno bylo a to dost dávno (ehm, ten procesor jsem už vyměnil za pokročilejší model). A když už jsme u toho, sbohem Athlone XP, je nám líto, že končíš... nahradí tě jedna levná "skoro A64ka". PS: Docela se povedla.

Výkon ve hrách



Commanche 4, dnes již skoro klasika. Vítězí s velkým náskokem Sempron 3100+. Tady si ale neodpustím jednu poznámku. Commanche 4 je jedna z her, kde velmi zleží na velikosti L2 cache. Tu má Sempron poměrně malou a ve hře je to vidět. Scény, kde i nízko taktovaná Pentia 4 Northwood a Athlony XP s jádrem Barton procházejí jen s maličkým zaváháním, Sempron nestíhá a hra se trhá. Jistě, v ostatních scénách to nažene vysokým výkonem a průměr pak vypadá dobře, ovšem domnívám se, že při hraní jde především o minimum. A to zde není nejlepší.



3100+ by zasloužila rating asi tak 4000+... alespoň vzhledem Celeronu D a Sempronu se starším jádrem.



41 tisíc odpovídá zhruba Athlonu XP 3200+ na nForce 2. To vůbec není špatný výsledek! Ostatní procesory jsou, na tuto hru, dost pozadu.



V této modifikaci hry Return to Castle Wolfenstein Sempron 3100+ opět dokazuje svojí silnou nadvládu. Rating vypadá, vzhledem k pomalejším konkurentům, poddimenzovaný.



Opět pro 3100+ skóre jak z jiného světa. Mimochodem, zhruba takové dosáhnu na mém XP-M 2.4 GHz s KT600, což není pro Sempron 3100+ vůbec špatné!



Když je hra závislá na grafické kartě, je vcelku jedno, může být výsledek velmi podobný...



... přesto však jiný v okamžiku, kdy je potřeba zapojit velkou sílu procesoru (např. když se najednou objeví mnoho protivníků). Zajímavé je, že Celeron D je podle tohoto na hry vhodnější než Sempron 2800+.
reklama