reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AplusCase CS BlockBuster II BM pro váš obývák

9.5.2007, Jan Vítek, recenze
AplusCase CS BlockBuster II BM pro váš obývák
Již dlouho jsme si nepředstavili skříň jen pro MicroATX základní desky. Dnes to napravujeme recenzí AplusCase CS BlockBuster II BM. Jde o nástupce prvních skříní BlockBuster, jež se dočkaly mnoha mutací i od jiných výrobců. Nová verze nabízí mnoho zajímavého.
Skříň AplusCase CS BlockBuster II BM je důstojným pokračovatelem první verze, oproti níž nabízí robustnější zpracování a díky kvalitně vyrobenému přednímu hliníkovému panelu i elegantnější design. Svými rozměry se bude hodit spíše jako základ HTPC k položení vedle klasických spotřebičů obývacího pokoje, kde rozhodně nebude rušit a už vůbec nebude dělat ostudu. Její zpracování je pěkné, čisté a bez ostrých hran. Také instalace v našem případě proběhla bez problémů a díky odklopitelné horní části se zdrojem, mechanikami a disky můžete kdykoliv získat snadný přístup k základní desce a jejím komponentám.



Odklopitelná část však klade vyšší nároky na způsob vedení kabelů, protože jim uživatel musí ponechat jistou vůli, aby otevření nebránily. Tím ale vznikne problém s jejich uložením, aby nebránily průtoku vzduchu, nebo dokonce nezablokovaly lopatky ventilátorů. Proto bych zvláště u předního 120mm ventilátoru doporučil namontovat ještě kulatou ochrannou mřížku. Dále mě nenadchl perforovaný panel, coby součást horní komory. Ten zcela zbytečně omezuje průtok vzduchu ke zdroji a také rozměry chladiče CPU. Pokud tedy chcete použít pro vaše domácí PC méně výkonný procesor a k němu i rozměrnější pasivní chladič, neobejdete se zde bez menších úprav. Vládnout přímočarou pilkou snad ale zvládne skoro každý, takže tato potíž snad nedokáže odhodlaného stavitele PC odradit. Nakonec bych již jen zmínil chudší příslušenství, kam by se mohla vejít alespoň plná sada šroubků i k instalaci předních ventilátorů a ideálně také hadřík z mikrovlákna, ale to jsou již drobnosti.



Celkově tuto skříň tedy hodnotím kladně. Zvláště si musíme uvědomit, že u takto malé skříně pro veskrze specifické použití musel výrobce leckde ustoupit a její přímé srovnávání s klasickými miditowery by nebylo fér.


Kompaktní rozměry
Panel horní části omezuje možnosti chlazení
Čisté a pevné zpracování
Ztížený management kabeláže
Elegantní design
Ikona Odkaz na databázi
Snadná údržba systému
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 2 200 Kč s DPH


Za zapůjčení skříně AplusCase CS BlockBuster II BM děkujeme firmě Bostar



Za poskytnutí chladiče Thermalright XP90C a ventilátorů Papst děkujeme firmě JSComputers
reklama