reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

APlusCase Twin Engine

24.7.2006, Jan Vítek, recenze
APlusCase Twin Engine
Dnešním tématem je rozměrný tower od APlusCase s názvem Twin Engine. Vyznačuje se rozměry a 2 mamutími 250mm ventilátory pro nasávání studeného vzduchu. Ventilátory jsou v předním panelu a v bočnici, kde by měly zajistit více než dostatečné chlazení komponent.
Kapitoly článku:
Bočnice se, jak jsem se již zmínil, otevírají přes dva šroubky s velkými hlavičkami a následně se vyklopí podobně jako dveře. Odhalí se prostorný vnitřek skříně, jehož celá výška je na pravé straně zastavěna šachtami pro mechaniky a jiná zařízení. Vnitřek je navíc ještě zpevněn přepážkou vedoucí od 5,25“ šachty k pozici zdroje. Můžete si také všimnou bílé plastové krabičky s příslušenstvím, s níž jsem se poprvé setkal u skříně Gigabyte 3D Aurora.


Pohled do zadní části vnitřku ukáže další přepážku, která se táhne po druhém boku skříně a také zčásti vykukující spodní výztuhu rohu skříně. Společně s 1mm materiálem a zaoblenými hranami tyto prvky slibují vysokou pevnost a odolnost kovové konstrukce. Pozice pro napájecí zdroj má sice samostatný štítek pro instalaci zdroje zezadu, ovšem to v žádném případě není nutné, protože mezi přepážkou a víkem skříně je více než dostatek místa.


Všimněte si vykouslého kusu plechu v trayi, jenž měl sloužit k jištění zdroje - zde je ovšem zbytečný




Pozice pro zadní ventilátor zůstává bohužel neobsazena. To na jednu stranu dává uživateli šanci si sám vybrat, jaký ventilátor chce použít, ale vzhledem k nesmyslnému přednímu ventilátoru tato šance získává poněkud hořký nádech. Karty se zajišťují přes jeden vyklápěcí zámek opatřený plastovou rukojetí pro pohodlnější manipulaci. Zde si také můžeme zblízka prohlédnout onen potenciometr, k němuž vedou pouze dva kabely, což napovídá, že napájení bude samostatné.



Pohled do přední části skříně ještě více poukáže na nesmyslnost zpracování předního nabírání studeného vzduchu. Ten se má šanci dostat ani ne k celé rozměrné šachtě pro pevné disky a je tak zcela zřejmé, že výrobce se na nějaké smysluplné úpravy plechové části skříně jednoduše vykašlal, a to je bohužel dnes ne zcela neobvyklý postup. Skříně se čím dál více staví na stejných typech šasi, ke které se pouze přidají jiné plastové výlisky, nabarví se jinou barvou a logy a přidá se jiné příslušenství. A zde je také vidět, jak je tento způsob zoufalý a trapný. Kruhové otvory dávají jasně najevo, že zde se zařízení rovněž budou instalovat přes plastové lyžičky. Tentokrát jsou to opět standardizované modely, s nimiž jsem se již setkal několikrát a již k nim nemám cokoliv dalšího říci.


Kabely z I/O portů jsou rozděleny do jednotlivých konektorů

Líbilo se mi ale vedení kabelů. Ty jsou v jednom svazku vedeny přes plastové sloupky místy, kde vadí co nejméně a to v podstatě platí i pro kabely z horních I/O Portů. V příslušenství máme navíc několik stahovacích pásek, tudíž výrobce nabízí dohromady dostatek možností a prostoru k tomu, abyste si mohli ve skříni udělat pořádek.


Modul s I/O porty zevnitř skříně

O skříni Twin Engine se tedy dá říci, že jde o velmi kvalitní výrobek, který bohužel sráží nesmyslně uzpůsobené nasávání v přední části, kdy je potenciál 250mm ventilátoru zcela nevyužit a ten je zde tak pouze pro okrasu. A to také něco vypovídá o nezájmu výrobce, nebo spíše o jeho vypočítavosti.
reklama