reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

APlusCase Twin Engine

24.7.2006, Jan Vítek, recenze
APlusCase Twin Engine
Dnešním tématem je rozměrný tower od APlusCase s názvem Twin Engine. Vyznačuje se rozměry a 2 mamutími 250mm ventilátory pro nasávání studeného vzduchu. Ventilátory jsou v předním panelu a v bočnici, kde by měly zajistit více než dostatečné chlazení komponent.
Kapitoly článku:
Skříň APlusCase Twin Engine je skříní dvou hlavních rozporů. Na jedné straně je tu velmi kvalitní dílenské zpracování celé šasi a čistý vnější design. Na tom má zásluhu především dobře vybraný materiál - 1mm SECC ocel, která je sama o sobě téměř zárukou kvality. Vnitřek skříně má všechny hrany dobře a účinně zaobleny, jsou zde přítomny prvky, které dále zpevňují celou skříň, což by mělo omezovat šíření nežádoucích vibrací. Dobré je i vedení kabeláže a veliký prostor, tudíž je instalace i správa PC snadná, pohodlná a máme možnost instalace i nadprůměrně velkých komponent, tedy především přerostlých karet a chladičů.



Na straně druhé je zde ovšem nabubřelý systém chlazení s dvěma 250mm ventilátory. Ty jsou zde ovšem použity zcela špatně a neúčelně, protože výrobce nebyl schopen upravit univerzálně používanou šasi tak, aby bylo možné proud vzduchu využít bezezbytku a zvýšený aerodynamický hluk by byl aspoň obhajitelný. Takto nedostatečně uzpůsobené chlazení sráží celou skříň do podprůměru a přitom by stačilo málo - věnovat účelnosti skříně minimálně stejně pozornosti jako jejímu vnějšímu designu. Nelíbí se mi tak přístup výrobce, jemuž musí být absolutně jasné, že chlazení je zde spíše na okrasu. Nakonec jsme zde už měli i daleko horší výrobky a pokud máte slabost pro velké věci bez užitku, můžete začít o Twine Engine uvažovat, minimálně kvalita kovové šasi stojí za to.


Robustní konstrukce
Zcela nedořešené chlazení
Kvalitní dílenské zpracování
250mm ventilátory poměrně dost hlučí
Boční plexi
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 3400 Kč s DPH


Za zapůjčení skříně APlusCase Twin Engine děkujeme firmě Bostar

reklama