reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ArmA 2: Operation Arrowhead - náročná zábava

16.8.2010, Petr Štefek, recenze
ArmA 2: Operation Arrowhead - náročná zábava
Otestovali jsme datadisk pro jednu z nejnáročnějších her posledních let. Řeč je samozřejmě o očekávánem titulu ArmA 2: Operation Arrowhead, který staví na propracované grafice, poctivém obsahu a svou celkovou kvalitou představuje úplnou špičku tohoto segmentu.
ArmA 2 Operation Arrowhead nepřekvapila a opět se zde setkáme s extrémními nároky na výpočetní výkon. Dobrá zpráva pro majitele grafických karet Nvidia nové generace je, že architektura Fermi podává v této hře podstatně vyšší výkon než konkurenční řešení. Nejslabší GeForce GTX 460 velmi často atakuje výkon Radeonu HD 5850, který je samozřejmě výkonnější, ale už tento samotný fakt je pro podstatně levnější GeForce GTX 460 velkým vyznamenáním.



Pokud si chcete Operation Arrowhead skutečně užít i na slabším hardware, musíte rozhodně slevit z některých detailů, které zahrnují vyhlazování a hlavně „post processing“ efekty, které mají na celkový výkon a hladinu FPS stěžejní vliv. Vše samozřejmě musíte podpořit výkonným procesorem, kde silnější čtyřjádrové CPU je téměř povinností.

Nejlepší výkony podává nepřekvapivě Intel Core i7 a přetaktovaný dnes již dostupný model 920 je pro hraní Operation Arrowhead téměř ideální. Chybu ovšem neuděláte ani s poměrně levným a povedeným Phenomem II X6 1055T.

Operation Arrowhead je ovšem především multi-player akce, která zabaví na mnoho hodin a dá zapomenout na arkádovost Battlefield: Bad Company 2 nebo Call of Duty: Modern Warfare 2. Díky své náročnosti na hardware a na herní prostředí jako takové ovšem není pro každého. Pro fajnšmekry a fanoušky moderního boje je tento titul téměř povinností.


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu ARMA 2: Operation Arrowhead poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama