reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS RT-N13U: tiskněte bez drátů

29.10.2009, Martin Kuchař, recenze
ASUS RT-N13U: tiskněte bez drátů
Prvním testovaným routerem je model od ASUSu, který kromě všech běžných funkcí přidává i integrovaný print-server. Díky tomu můžete využít nejen sdílení internetu, ale můžete v celé domácnosti bez problémů tisknout bez jakýchkoliv starostí o kabeláž.
Dostáváme se k samotnému závěru první z řady recenzí WiFi routerů. Začali jsme hned lehce netypickým kouskem, který vybočuje jak svým vzhledem – technickým provedením, tak i funkcemi a hlavně i webovým managementem.



V testech jsme si ukázali, že přístroj dokáže podávat poměrně slušné výsledky, které se řadily prakticky vždy na vyšší příčky z pohledu ostatních testovaných routerů. U žádného testu jsme si nevšimli výrazného poklesu rychlosti, čili se dá říci, že se zařízení hodí jak pro surfování, tak i stahování apod.

Přidané funkce v podobě integrovaného tiskového serveru nebo sdíleného datového úložiště jistě potěší, i když asi nepatří mezi zcela zásadní. Díky přehlednému webovému rozhraní je ovládání všech těchto vlastností opravdu velmi snadné a není snad ani třeba nic dlouze vysvětlovat – nebo dokonce hledat v manuálu.

V testech jsme navíc ověřili funkci integrované antény, která se projevila velmi slušně. Žádné poklesy signálu jsme oproti klasickým konstrukcím nezaznamenali, což je bezesporu dalším plusem do závěrečného hodnocení.

Po celkové stránce tedy můžeme tento výrobek opravdu pochválit. Spousty pokročilých funkcí, snadná obsluha, moderní vzhled a celkově velmi dobré výsledky testů dávají routeru ASUS RT-N13U velmi dobré předpoklady k budoucím prodejům.


moderní design
vyšší cena
slušné přenosové rychlosti
integrovanou anténu nelze nahradit
mnoho pokročilých funkcí
Ikona Odkaz na databázi
print a file server
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 1850 Kč s DPH


Za zapůjčení routeru ASUS RT-N13U děkujeme Asusu.
reklama