reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus U35JC: dostupných 13,3"

3.11.2010, Jan Vítek, recenze
Asus U35JC: dostupných 13,3"
Na testy k nám dorazil nový notebook z říše malých 13,3" modelů, který využívá platformu Intel Calpella s procesorem Core i3 a také samostatnou grafiku NVIDIA GeForce. V recenzi se podíváme na to, zda nás zaujme také něčím jiným a jak se liší od U30JC.
Příbuzný dražšího notebooku Asus U30JC s označením U35JC je navzdory vyššímu číslu v názvu naopak skromnějším 13,3" počítačem, který nabídne slabší výkon, v našem případě i kratší výdrž na baterie a také se v jeho těle již nenašlo místo pro optickou mechaniku, díky čemuž má naopak tenčí profil i lehčí tělo. To se skládá z kombinace kovových materiálů, slitin a plastů, celkově působí dobře a odolně.

Ovšem zrovna náš testovací kus ukázal, že hliníkový kryt displeje nevydrží vše a pokud na notebook nebudeme dávat pozor, mohou se objevit prohlubně či jiná poškození, která v tom lepším případě nebudou mít na funkčnost vliv.



Co se týče rozhraní, pak U35JC nabízí zcela standardní výbavu, která v ničem nevybočuje. Máme tu moderní implementace Wi-Fi a Ethernetu, rozhraní USB 2.0, D-Sub, HDMI, audio a čtečku karet. Kromě otvoru pro zámky Kensington však tu je pouze jednoduché očko. LCD displej nabízí živé barvy a na 13,3" notebook slušné rozlišení 1366 x 768, zvuk je silný a relativně kvalitní, kamera průměrná a co se týče ergonomie, přepracovat by si dle mého názoru zasloužila levá hrana a její rozložení prvků a také mi nepadla do oka kolébková tlačítka pod touchpadem.

Hardwarové výbavě vévodí procesor Core i3 na 2,4 GHz a grafická karta NVIDIA GeForce 310M. Procesor sice nemá technologii Turbo Boost, ale přesto dokázal v řadě případů překonat i papírově výkonnější Core i5. Grafická karta podporuje stejně jako u U30JC technologii NVIDIA Optimus, jež má zajistit nepostřehnutelné přepínání mezi integrovanou Intel GMA HD a GeForce 310M. To zde v testovaných hrách fungovalo bez problémů a co se týče výkonu, ten s 16 shadery není a ani nemůže být vysoký, takže při hraní her se omezíme na starší tituly. Výdrž notebooku na baterie je lehce nadprůměrná.


Slušné zpracování
Kryt HDD nelícuje přesně
Dobrý displej a zvuk
Kolébkové tlačítko touchpadu
Vyvážený výkon
Snadno se ušpiní
Ikona Odkaz na databázi
Chybí mechanika
Cena v době testování: cca 19 000 Kč s DPH, záruka 2 roky


Stále aktuální cena v českých obchodech



Graf ceny produktu Asus U35JC-RX089V poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Pozor: cena v grafu odpovídá modelu se 3 GB RAM, 320GB diskem a 5600 mAh baterií


Za zapůjčení notebooku Asus U35JC děkujeme společnosti Asus





Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama