reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus VS239H: špice e-IPS monitorů?

18.6.2012, Pavel Kovač, recenze
Asus VS239H: špice e-IPS monitorů?
V záplavě e-IPS monitorů aby se čert vyznal. Existuje spousta prodejních hitů, avšak jsou zde i monitory, co dokáží překvapit i přes nižší popularitu. Právě takový je Asus VS239H, který ihned po zapnutí předvádí opravdu pěkné kousky.

Identifikace panelu


Spolehlivá identifikace tohoto panelu není až tak jednoduchá. Běžné vyhledávače pro panely jej nenajdou, a tak se postupuje metodou pokus/omyl. Nakonec jsem našel, sice neověřenou, ale přesto alespoň nějakou informaci. Mělo by jít o panel LG (což asi všichni vědí), a konkrétně o LM230WF3-SLB1. Specifikace tohoto panelu naleznete na stránkách Panelook.com. Jde tedy o klasický 6bitový + 2bitový FRC panel. Kontrastní poměr 1000:1 a odezva 6 ms. Mimo odezvu jsou tedy specifika stejná s výrobcem Asus.
 
 

OSD menu


K OSD menu mám jednu zásadní poznámku pro začátek, a to: Je velmi rychlé. U obyčejných monitorů obvykle očekávám pomalejší reakce menu na tlačítka, zde je však vše v naprostém pořádku a prodlevy jsem si vůbec nevšiml. Grafická podoba OSD menu je velmi strohá, avšak účelná. Myslím, že většině uživatelů přiroste k srdci. Zkrátka v jednoduchosti je síla. Sice to není extrémní strohost jako u některých NEC/EIZO monitorů, ale to je zcela jiná liga a raději se ani nepouštějme do nějakého porovnání.




Fotografie OSD


Strukturování OSD menu také patří k těm lepším. Klasická stromová struktura a docela snadná orientace. Zkrátka vše jak má být.


 

reklama