reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Battlefield: Bad Company 2: výkonnostní srovnání

11.3.2010, Petr Štefek, recenze
Battlefield: Bad Company 2: výkonnostní srovnání
Dnes se podíváme na výkon v náročné herní pecce posledních dnů s názvem Battlefield: Bad Company 2. Hra je vizuálně zatím jednou z nejpřitažlivějších v tomto roce a bude zajímavé sledovat, jak si povedou nejnovější grafické karty ve srovnání s těmi staršími.
Battlefield: Bad Company 2 je hrou, kterou si zahrajete i na starším hardware. Nemůžete ovšem očekávat, že si dovolíte nastavit plné detaily s vyhlazováním, protože k tomu potřebujete grafickou kartu minimálně na úrovni Radeonu HD 4870 nebo GeForce GTX 260. Pro FPS je velmi důležité, aby nepadalo pod hranici řekněme 30 snímků za sekundy. To se týká samozřejmě především singleplayeru, kde nároky na rychlost nejsou tak krvavé jako v případě síťové řežby. Tam si hardcore hráči stejně v naprosté většině nastavují zcela minimální detaily, aby nebyli rozptylováni grafickými libůstkami a dokázali co možná nejrychleji lokalizovat protivníka a uštědřit mu nějakou tu "hedku". Ve hře vás možná také upoutá poměrně propracovaná fyzika, která se překvapivě opírá o Havok. Ten tak ukazuje, že ještě není zcela odepsaným nástrojem.



Celkově výsledek v testovaných rozlišeních vypovídá ve prospěch Radeonů, které dokázaly v naprosté většině poměrně podstatně překonat své přímé soupeře. Radeon HD 5850 překonal významným způsobem GeForce GTX 285 a Radeon HD 5870 zbytku utekl rozdílem třídy.

V době testu jsme neměli jsme k dispozici GeForce GTX 295, která by pravděpodobně Radeon HD 5870 mírně překonala, ale jedna věc je na slunce jasná. Nvidia již potřebuje GeForce GTX 470/480 jako sůl, aby mohla opět donutit Radeony HD 5800 k ústupu ze své spanilé jízdy. Doufejme také, že Fermi aka GF100 bude natolik výkonné, aby stlačilo ceny všech karet podstatných způsobem dolů. Battlefield. Bad Company 2 je rovněž předzvěstí nového grafického engine Frostbite 2, který již bude plně podporovat DirectX 11.


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Battlefield: Bad Company 2 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama