reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ FP202W - černý elegán

31.3.2006, Pavel Kovač, recenze
BenQ FP202W - černý elegán
Širokoúhlých monitorů stále přibývá a firmy se předhánějí v ceně a snaží se ukrojit co největší kus trhu. Firma BenQ samozřejmě nemůže zůstat pozadu a před nedávnem přišla se zajímavým modelem FP202W, který má úhlopříčku 20,1" a poměr stran 16:10. Jak si poradí v našich testech?

Celkové hodnocení


Monitor je designově velmi zdařilý a jistě se zalíbí velké části uživatelů. Sice polohování je na nižší úrovní, a tak musíte případně myslet na upravení pracoviště, abyste si neničili své zdraví, které máte pouze jedno. Pokud však máte lehce zvýšený stůl resp. poličku pod monitor, tak tento problém odpadá. Barevné podání monitoru je více než nadprůměrné (vzhledem k technologii).


Odezva je také lehce nadprůměrná, ale nikterak oslnivá. Monitor si poradí i s náročnějšími hrami a sledování videa je opravdu perfektní. Jen je škoda, že při použití analogového vstupu je obraz dost jiný. Sečteno a podtrženo: vyvážený monitor, který překvapí i zklame. Překvapí, pokud již předem víte, že jde o technologii TN a zklame v případě, že žijete v domnění, že to je MVA/PVA panel. Na internetu totiž kolují různé zvěsti o tom, že to je MVA (například diskuze v obchodech), takže pozor na to.

Dobré podání barev
Špatné polohování
Vzhledem k technologii dobré úhly viditelnosti
Za podobnou cenu lze sehnat MVA či S-IPS
Odezva odpovídá udávané hodnotě
Ikona Odkaz na databázi
Dobré ovládání
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena viz graf níže

Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu BenQ FP202W - LCD 20 poskytuje server Heureka.cz


Za zapůjčení LCD panelu děkujeme českému zastoupení firmy BenQ

reklama