reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ XL2420T: pekelný rychlík s 3D

4.6.2012, Pavel Kovač, recenze
BenQ XL2420T: pekelný rychlík s 3D
BenQ nedávno představil nový monitor s aktivní 3D technologií, který je zaměřen na hráče. Slibuje velmi rychlou odezvu a přidává nadstavbu pro ovládání OSD menu. A odezva? Už teď vám prozradím, že je opravdu pekelně rychlá.

Identifikace panelu


Identifikovat panel nebylo až tak složité. Po chvilce hledání bylo jasno, že jde o panel od firmy AU Optronics, a to konkrétně o model M240HW01 V8.


OSD menu


Struktura OSD menu je vcelku přehledná, a kdyby reagovala o trošku rychleji, tak k ní nemám sebemenší výtky. Počáteční rozčarování nad zvukovým potvrzením každého kroku, se rozplynulo po jeho vypnutí. Samotné ovládání pomocí dotykových tlačítek je na průměrné úrovni. Tlačítka reagují, jak mají, a nemusíte se bát přehmatu. Tlačítka se po dotyku totiž rozsvítí a na obrazovce se objeví jejich funkce. Jednoduché a účelné.

Pokud však k monitoru připojíte dodávaný dálkový ovladač, tak povýšíte ovládání ještě do jiných rovin. Díky kolečku se jas reguluje velmi rychle a i samotný pohyb v menu je výrazně rychlejší. Jako potvrzení akce můžete kolečko stisknout (stejně jako u myši) a pro návrat slouží tlačítko hned vedle kolečka. V jedné recenzi jsem se dočetl, že na ovladači nelze potvrzovat, to však není pravda a dálkové ovládání je tedy plnohodnotná náhrada samotných tlačítek na monitoru. Navíc je rychlejší, takže vlastně ideální. Komu se nelíbí, může jednoduše dálkové ovládání odpojit resp. vůbec nepřipojovat.




Fotografie OSD


Kompletní výpis z OSD menu můžete vidět na následujícím obrázku.



 

reklama