reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bezpečnostní kamerový systém od Logitechu

12.1.2009, Jan Vítek, recenze
Bezpečnostní kamerový systém od Logitechu
Představíme si bezpečnostní kamerový systém od Logitechu - Indoor Video Security Master System a Outdoor Add-On Security Camera. Jedním článkem tak pokryjeme téma sledování vnitřních i vnějších prostor s komunikací přes normální rozvody elektřiny.

Outdoor Add-On Security Camera


Přídavná venkovní kamera přichází v podobné krabici jako předchozí systém, avšak seznam součástí je oproti němu v tomto případě daleko kratší.



Model
Indoor Video Security Master System
Procesor
400 MHz DSP
Enkódování obrazu
Windows Media Video 9
Rozlišení a framerate
320 x 240 / 640 x 480 a 5 / 10 / 15 FPS
Bitrate a barvy
volitelný bitrate, 10bitové barvy
Čočka
fixní ostření, 80° pozorovací úhel (diag.)
Operační teploty
-18 - 44 °C
Napájení
6metrový kabel
Spotřeba
15 W
Rozměry kamery
200 x 120 x 50 mm
Hmotnost kamery
450 g

Kamera je sice venkovní a Logitech o ní prohlašuje, že je odolná proti vodě a vlivům počasí. Přesto je její provedení velmi podobné s provedením přechozí vnitřní kamery, pouze je tato vybavena oblou stříškou. Na spodní straně ovšem můžeme snadno zaregistrovat spáry, takže je otázkou, zda by kamera snesla třeba i krátké úplné namočení. Jedno je ale jisté - takováto kamera zcela jistě nebude odolná vůči fyzickému poškození, už jen vzhledem k použitému materiálu a hmotnosti 450 g.



Pod přední stříškou máme plexisklem objektiv, jehož zaostřední je dle specifikací pevně dáno, ale jinak je snímací systém této venkovní kamery dle specifikací stejný jako u indoorového modelu. Z plexiskla musíme také nejdříve sloupnout ochrannou fólii, na což nás ostatně upozorňuje nápis. Montáž kamery je možná "pouze" pomocí horního a spodního závitu, ovšem vzhledem k venkovnímu určení je toto dostatečné.



V zadní části kamery už je pouze štítek s MAC adresou a produktovým ID. Místo konektoru odtud vychází napájecí kabel zakončený vidlicí. Ten má velkorysou délku šesti metrů a díky tomu zde nebudeme muset použít již žádný adaptér, protože ten se díky rozměrům kamery mohl umístit přímo do ní.



Příslušenství tedy nijak rozsáhlé není. Shledáme se zde pouze se skládacím stojanem pro montáž na zeď, nějakými tištěnými informacemi a pak také se třemi kulatými samolepkami.


reklama