reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bezpečnostní kamerový systém od Logitechu

12.1.2009, Jan Vítek, recenze
Bezpečnostní kamerový systém od Logitechu
Představíme si bezpečnostní kamerový systém od Logitechu - Indoor Video Security Master System a Outdoor Add-On Security Camera. Jedním článkem tak pokryjeme téma sledování vnitřních i vnějších prostor s komunikací přes normální rozvody elektřiny.
Logitech se chlubí tím, že instalace tohoto kamerového systému je velmi snadná a rychlá. Tomu tak skutečně je a pouze stačí sledovat základní kroky, které firma různými způsoby zdůrazňuje, aby to "trklo" všechny. Jednak jsou konektory adaptérů přelepeny upozorněním, že je nedříve nutné nainstalovat software do vašeho PC a to samé je zdůrazněno v samotném softwaru i v tištěném stručném manuálu.



Nejdříve tedy vložíme CD do mechaniky a spustíme instalaci WiLife Command Center. Průvodce nás už pak sám navede přes několik potřebných kroků, jež jsou vypsány na screenshotu dole. Jedná se o nastavení využívání pevného disku, dále otestování konfigurace, následuje možnost vytvoření účtu nutného pro vysílání přes Internet a pak se již budeme starat o samotné kamery.



Zde vidíme, jak se bude konfigurovat ukládání obrazových dat. V podstatě jde pouze o nastavení adresáře na některém z připojených disků a vyhrazeného místa.



Následuje volba způsobu připojení kamer. My instalujeme set přímo od Logitechu, takže si zvolíme první možnost - USB Powerline Adapter.



Tento adaptér je pak nutné zapojit do sítě, a to přímo do síťové zásuvky. Manuál explicitně říká, že před adaptéry nesmí být žádná bleskojistka, protože ta je již v nich zabudována. Menší adaptér pak pomocí USB kabelu (dodáván je dvoumetrový) zapojíme do PC a poté počkáme až Windows samy zařízení najdou a nainstalují potřebné ovladače.

V síťových připojení se vám pak objeví další konexe s rychlostí 10 Mbps. Zde si nemusíme všímat toho, že počítač zatím korektně nenavázal spojení a nebyla mu od adaptéru přidělena IP adresa. O to se postará obslužná aplikace.



V dalším kroku proběhne konfigurace síťového adaptéru a jeho otestování, následně se upraví nastavení Windows firewallu, kontrola ostatních firewallů a ošetření možných konfliktů s jinými síťovými adaptéry.



Systém nás pak vyzve, abychom do elektrické sítě připojili kamery, jejichž počet jsme si předtím zvolili. Systém se je pokusí najít, což napoprvé u jedné z nich nevyšlo, ale stačilo ji pouze vypojit a zase zapojit do stejné zásuvky a vše se spravilo.



V aplikaci WiLife se ihned po rozpoznání kamer objeví obraz z nich a pokud je k dispozici novější firmware, samo na nás vyskočí okno (viz dole) informující o nainstalované verzi a dostupné verzi firmware. Pro jeho aktualizaci stačí prostě zmáčknout Update Cameras a vše se pak provede během několika málo minut automaticky. Uživatel se tedy nemusí vůbec o nic starat a umět musí leda tak kliknout na tlačítko.


- klikněte pro zvětšení -

Nyní již můžeme začít pracovat s ovládacím centrem, provést si dodatečná nastavení a úpravu systému, ale o tom až na další stránce.


- klikněte pro zvětšení -
reklama