reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Budoucnost již nyní aneb Athlon64 FX na 2800MHz

15.12.2003, Martin Štěpánek, recenze
Budoucnost již nyní aneb Athlon64 FX na 2800MHz
Asi takto by se dal charakterizovat dnešní test. Do něj nám firma FOX Computers zapůjčila sestavu, jenž byla vybavena procesorem AMD Athlon64 FX-51 na neuvěřitelné frekvenci 2800MHz. A myslím, že můžu již nyní a bez nadsázky říct, že se jedná o nejvýkonnější prodávaný desktopový procesor.
Závěrečná část testů je věnována aplikacím zaměřeným pouze a jenom na výkon CPU. Výsledky by byly stejné i na stařičké grafické kartě Trident.

Cinema 4D Light


Minut:sekund

V tomto testu byla renderována scéna. Zatímco v dřívějších testech vždy vedl Intel a jeho technologie Hyper-Threading, nyní vyhrála čistá síla procesoru Athlon64 FX. Scénu zvládl vyrendrovat o 16 sekund. Zde se to může zdát zanedbatelné, ale pro grafiky, kteří pracují s grafikou neustále to může ušetřit mnoho času.

SuperPI



Minut: sekund

SuperPI je nejnáročnější test, který při testování PCU používáné. Výpočet 1MB číslo zabere 31 sekund.


Hodin:minut:sekund

Výpočet 1MB čísla sice zabral pouze 31 sekund, ale výpočet 32MB čísla již zabere pěkné množství času. A rozdíl mezi nejrychlejším Athlonem64 a Pentiem je obrovských 6 minut na půl hodině. Pokud je potřeba něco počítat celý den, lze ušetřit až téměř 2 a půl hodiny. To může například při náročných pracích v laboratořích ušetřit mnoho času (i když tam se používají trochu jiné stroje).

ACE komprese



Sekund

Test komprese pomocí ACE. Díky integrovanému paměťovému řadiči Athlon64 skóruje daleko v čele. 50 sekund ve srovnání s Pentiem 4 3,55GHz EE je velký, v procentech to činí 71%.

MSVC



Sekund

MSVC patří stejně jako ACE komprese k náročným úkolům. Jedná se o kompilaci C++ kódu pomocí kompilátoru ve Visual C++ 6.

Výsledek je podobný kompresi ACE, jen rozdíl mezi Athlonem64 a Pentiem se zmenšil na 60%. I tak je to dost.

MSVC 7



Sekund

Novější verze kompilátoru je k procesorům Intel trochu milosrdnější, ale i tak.....51% je pekelný rozdíl.
reklama