reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chieftec Aegis CX-05: kvalitní základ

3.3.2008, Jan Vítek, recenze
Chieftec Aegis CX-05: kvalitní základ
Společnost Chieftec nedávno představila novou řadu skříní Aegis, která je určena pro náročné zákazníky. Prozatím jsou v této řadě pouze dva zástupci: CX-05 B-B a CX-05 SL-B, které se liší pouze zbarvením. My se podíváme na tmavší verzi B-B.
Chieftec Aegis CX-05 jako produkt známé společnosti nepřekvapí v pozitivním ani negativním směru. Je ale možná až škoda, že tato nová řada přináší nový leda držák na optické disky. Jinak všechny ostatní prvky jsme již mohli u modelů Chieftecu nejednou vidět. Onen držák a jeho použití je také velmi diskutabilní a osobně bych jej nevyužíval vůbec, i když to je věc každého z nás.



Co se týče zpracování, pak zde klasicky není téměř co vytknout. Plasty i plechy jsou pevné, nic se nekroutí a vše do sebe dokonale zapadá. Problém můžeme vidět snad jen s pozicemi pro boční 92mm ventilátory, které by si zasloužily lépe zpracované rošty, jako má k dispozici zadní ventilátor. A u skříní s horní pozicí pro ventilátor se musí pamatovat na to, že se do nich může seshora dostat vylitá tekutina, takže tato skříň není zrovna vhodným místem pro odkládání hrnku s kávou. A poslední obtíží může být spona pro rychlé upnutí karet, která se s naší dvouslotovou grafickou kartou nedala použít a také způsob fixování 5,25" zařízení, u kterého můžete mít také problémy s nestandardními komponentami. Tato skříň také přichází v konfiguraci, kde nenajdete ventilátory, natož bohatou výbavu. Dle mého názoru by takovéto verze měly být standardně k dispozici, protože dost uživatelů si jistě raději pořídí příslušenství dle vlastních představ a budou rádi, když na skříni ušetří, jako v tomto případě.



A když už je řeč o společnosti Chieftec, pak ta by snad již mohla upustit od léta používaných prvků a přinést do nabídky desktopových počítačových skříní svěží vítr. Zatím se stále opakují ty samé prvky, které všichni dobře známe. Na druhou stranu se ale uživatel může spolehnout na stabilně dobrou kvalitu, což je velmi důležité.


Dobrá kvalita výroby a pevnost konstrukce
Rychloupínání nemusí vždy fungovat
Velký vnitřní prostor
Hůře provedené rošty v pravé bočnici
Cena
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 2200 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Chieftec CX-05 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Chieftec Aegis CX-05 děkujeme firmě Chieftec


---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

Chieftec Aegis CX-05, as a product of a renown company, doesn't surprise us neither in positive, nor in negative sense. It is almost a shame that this new product line doesn't bring anything new but the front optical disk holder. All the other components could be seen in other Chieftec's models. Moreover, the CD holder is not that useful as it may seem and personally, I wouldn't use it at all.

Considering the overall quality of design, there is almost nothing to reproach. Plastic and metal parts are solid and everythings falls into its place properly. However, I would like to see better and more free fan grills in the right panel - such as the rear fan has. Also we have to remember, that cases with upper fan position are not a good place to put your coffee mug. And the last trouble I found is the clip for additional cards which was not able to secure our graphics card with two-slot cooler. Some users may have troubles with the way of securing non-standard 5,25" devices due to the locking mechanism. This case also comes completely without fans and also with only necessary equipment. In my opinion, this is good for the users who want to buy their own accessories and they certainly will appreciate lower price.

Talking about Chieftec generally, this company makes very similar cases for years and maybe its about time to bring something fresh and new. On the other hand, the users can rely on the high standards that Chieftec's products certainly have, which is very important.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama