reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chieftec CH-02B-B: slušný základ

8.10.2007, Jan Vítek, recenze
Chieftec CH-02B-B: slušný základ
Společnost Chieftec je dobře známá pro pevné a kvalitní počítačové skříně. Zároveň patří mezi konzervativní výrobce kladoucí důraz na tradiční design. Přesto ale stále přichází s novými modely, jež nabídku obměňují a mezi ty patří i model CH-02B-B.
Představení vnějšku Chieftecu CH-02B-B již tedy máme za sebou a nyní nastal čas se podívat do jeho útrob. Skříň se otevírá klasicky přes levou bočnici, která drží za dva velké šroubky. A i když nedrží pomocí žádného zámku, tak se nevysouvá, ale vyklápí.


- klikněte pro zvětšení -

Vnitřek je velmi čistý. Neuvidíme zde žádné přepážky, takže přístup do hlavní části skříně, tedy prostoru pro základní desku, je velmi snadný. Firma již pro nás připravila dole čtyři distanční sloupky, takže ostatní si musíme do traye našroubovat sami. Dole v diskové šachtě také vidíte malou krabičku s veškerým příslušenstvím.



Pohled dozadu odhalí způsob uchycení rozšiřujících karet a záslepek pomocí kovové spony. Co zde příliš přes záslepky vidět není, je použitý EMI štítek. Jinak zde máme klasicky vyvedenou pozici pro zdroj s podpěrami na zadní straně a také na boku. Nakonec to pak je dolní výztuž rohu a také vyvedené kabely od předních I/O konektorů v nezaměnitelných barvách - žlutý audio (Azalia a AC'97 konektory), modrý IEEE1394 FireWire a černý USB 2.0.



Zepředu se naopak ukáže provedení šachet. Tři 5,25" a jedna externí 3,5" mají k dispozici jeden velký modrý plastový zámek. Jeho použití je velmi jednoduché - prostě nadzvednete packu, zasunete mechaniku a poté necháte packu s připraveným trnem dosednout a mechaniku zajistit. Pro ty, kteří by takovému řešení nevěřili, jsou zde připraveny i otvory pro zajištění mechanik šroubky.



Pevné disky se zde instalují zboku pomocí již umístěných ližin. Způsob instalace je tedy jasný. Na disk se ližiny zboku nasadí a celek se následne zasune a zaklapne do jedné z pozic.



Horní ventilátor se instaluje pomocí jednoduchého černého rámečku. Tento rámeček se předtím ani nemusí vysouvat, prostě stačí, když na něj ventilátor nasadíte a on se sám zacvakne pomocí postranních pacek.



Ještě vám také dlužím pohled na boční pozice 92mm ventilátorů, které mají připraven jeden velký modrý rámeček, jenž drží pomocí pacek a jednoho šroubku na pravé straně. Rámeček si tedy vyjmete, dovnitř našroubujete jeden či oba ventilátory a opět umístíte dovnitř.


Příslušenství


V krabičce s příslušenstvím jsou pouze dvě věci. Jednak je to jednoduchý manuál na listu o formátu A4 v anglickém a německém jazyce a potom je to sáček se šroubky a distančními podložkami. Příslušenství je zde tedy osekáno na nezbytné minimum.





reklama