reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Choiix Boom Boom Speaker: lepší zvuk na cesty

2.12.2010, Jan Vítek, recenze
Choiix Boom Boom Speaker: lepší zvuk na cesty
Není pochyb o tom, že zvuk reproduktorů u většiny dnešních notebooků a netbooků stojí za zlámanou grešli, a není divu, že tuto díru v trhu se někteří výrobci snaží zaplnit. Jedním z takových produktů je i Boom Boom Speaker od Choiix, na nějž dnes přijde řada.
Kapitoly článku:

Jak to hraje?


Boom Boom Speaker nemá smysl a ani by nebylo fér srovnávat s klasickými reprobedničkami, neboť jim ani nekonkuruje. Jde totiž o alternativu k reproduktorkům notebooků a netbooků, jejichž často pouze wattové reproduktorky nedokáží poskytnout ani dostatečný výkon, natož pak rozumnou kvalitu zvuku.

Co se týče výkonu, pak ten je dostatečný na to, abychom mohli sledovat filmy a bez problémů rozuměli dialogům. A pokud není zvuk zaznamenaný špatně, je tu i nějaká rezerva. Pokud ale čekáte, že se využitím tohoto řešení dočkáte kvalitního přednesu hudby, pak na to zapomeňte. Choiix sice hovoří o bohatém a čistém zvuku, jenomže to jsou pouze obvyklé marketingové údaje. Ve skutečnosti je zvuk na úrovni notebooků s lepším zvukem, ale v žádném případě nemůže konkurovat ani levným reprobedničkám.

Má tři problémy - postrádá dynamiku, bohatý není vůbec a je také zkreslený, což se vše ale dalo očekávat, protože z tenké destičky se snad nic jiného ani vyloudit nedá. Kvalitou bych jej přiřadil k Genius SP-i160 a podobným produktům, oproti nimž má ale Boom Boom Speaker výhodu ve stereo přednesu, i když ten zase trpí umístěním reproduktorů příliš blízko sebe.


Závěrečné hodnocení


O zvukovém zařízení Choiix Boom Boom Speaker musíme uvažovat ne jako o běžném repru, neboť pak bychom za jeho cenu kolem 500 Kč s DPH mohli bezesporu nakoupit lépe. Musíme vzít v potaz jeho výhody a také určení. Hlavní výhoda spočívá v tom, že jde o tenké a lehké zařízení, které je snadné sbalit na cesty a pak k napájení potřebuje pouze jeden port USB. Určen je pak jako náhrada reproduktorů u přenosných počítačů.



Výrobce mohl však popřemýšlet o zpracování těla Boom Boom Speaker, na němž je jednak vidět každé smítko a pak je velmi náchylné na poškrábání. To pak ještě více zamrzí, že v balení nebyl žádný cestovní váček.

Kvalita ani síla jeho zvuku rozhodně nepředčí ani low-endové reprosoustavy pro PC, které lze navíc pořídit za výrazně nižší cenu. Ty ale na druhou stranu nenabídnou jeho mobilitu, takže zde je fér srovnávat spíše s ostatními podobnými produkty, které na tom s kvalitou zvuku zpravidla nejsou o moc lépe.

Ve výsledku nám Boom Boom Speaker bezesporu dokáže vylepšit zvuk běžných notebooků. Ale na to, co umí, měl mít poněkud střízlivější cenu.

Mobilita
Vysoká cena
Lepší zvuk než u většiny notebooků
Lesklé tělo náchylné na poškrábání
Cena v době testování: cca 500 Kč s DPH, záruka 2 roky


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu CHOIIX Boom Boom poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení Choiix Boom Boom Speaker děkujeme firmě ABACUS COMPUTER




----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Choiix Boom Boom Speaker has to be considered not an ordinary speaker, because then we would be able to make a much better bargain with 500 CZK in hand. One has to take into account also its special features and purpose. Its main advantage lies in its thin and light body which is easy to pack and carry together with a notebook or netbook. One also needs just one USB port to power it up. These features also state its sole purpose.

However, the manufacturer could have thought more about the desing of Boom Boom Speaker, because its glassy surface gets dirty almost in an instant and it is also very easy to scratch. Here would even a simple protective case come very handy.

Quality and strength of sound are not able to outshine even low-end PC speakers which can be also much cheaper. On the other hand, common PC speakers are not portable, so we should compare Boom Boom Speaker with similar products, such as Genius SP-i160 and these usually provide very similar sound quality.

In result, Boom Boom Speaker is portable and able to provide much better and stronger sound than common notebook speakers. However, is price should be more competitive.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama