reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Cosmos II: hi-end pro nejnáročnější

3.1.2012, Jan Vítek, recenze
CM Cosmos II: hi-end pro nejnáročnější
Již v létě Cooler Master představil světu prototyp skříně Cosmos II, která se má zařadit na pomyslný vrchol svého druhu. Jde o skutečného velikána, za nějž hovoří už jen hmotnost 22 kg, která napovídá, že Cosmos II bude určen pro opravdu náročné uživatele.
Společnost Cooler Master si pod označením Cosmos II připravila skříň, ke které těžko najdeme ekvivalent a stejně tak ji běžný uživatel jen těžko bude moci plně využít. Jde o model, jenž ihned dokáže zaujmout už svými základními specifikacemi, a sice velkými rozměry i hmotností 22 kg. Je to skříň plná superlativů, jež se bude hodit extrémně náročným uživatelům.




- klikněte pro zvětšení -

Ti si budou moci dovnitř namontovat ty největší základní desky i nejdelší grafické karty, až 13 pevných disků nebo SSD a problém nebude ani s přerostlým napájecím zdrojem. Pokud máte připravenou podobnou sestavu, můžete se těšit na velmi kvalitní zpracování.

Cosmos II není zrovna průkopnickým modelem, neboť až na způsob uchycení bočnic tu vše, co nabízí, již bylo, i když ne v tak mohutném kabátu. Ony bočnice mají pro sebe připraveny opravdové panty, z nichž je můžeme navíc snadno a rychle vysunout. Mezi ostatní prvky pak patří 2 dokovací stanice pro pevné disky (podpora Hot-Swap), bohatě vybavený přední panel s porty USB 3.0, ovládací panel pro regulaci otáček ventilátorů, podporu vodních chladičů, modulární interiér a stejně jako původní Cosmos má i tato verze dva páry trubek sloužící dole jako mohutné a stabilní nohy, respektive nahoře pro snadnější manipulaci.




Ocenění TREFA získává skříň Cooler Master Cosmos II za výborné zpracování, moderní
funkce i prvky, tichý provoz, velký prostor a výkonné chlazení. Logo ocenění je ke stažení zde.


Cooler Master Cosmos II je skříň pro uživatele, kteří nemají v lásce kompromisy, chtějí si sestavit tu nejvýkonnější herní či pracovní sestavu a hledají pro ni slušný základ. Za to si bezesporu zaslouží naše ocenění TREFA, ale jedním dechem je třeba upozornit na její prostorovou náročnost a vysokou hmotnost, jež se po zaplnění komponenty může klidně i zdvojnásobit.


Velmi prostorná skříň
Velmi prostorově náročná a těžká
Kvalitní zpracování a moderní prvky
Ikona Odkaz na databázi
Slušné chlazení a tichý provoz
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: 9 200 Kč s DPH

 
Za zapůjčení skříně Cooler Master Cosmos II děkujeme ABACUSu




----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

For the new year Cooler Master have prepared Cosmos II, a case for which is very hard to find an equivalent model. It is also a case which a normal user will hardly utilise in full.

Cosmos II draws attention thanks to its basic specifications, that is very big dimensions and quite extreme weight of 22 kg. It is simply a case full of superlatives aimed at very demanding users who will be able to put inside very large motherboards, long and powerful graphics cards, up to 13 hard drives or SSDs and there even won't be a problem with oversized power source unit. If you feel that Cosmos II will do just right, then you may look forward to very well-made case.

Cooler Master Cosmos II is not a very innovative case, because except for the side panels' hinges it offers already well-known components in quite monumental body. The mentioned hinges are very strong and one may easily detach the side panels from them, which is practical. Among the components belong two docking stations for SATA drives (Hot-Swap included), a rich front panel with USB 3.0 ports, a useful fan controller, watercooling support, modular interior and as well as the first Cosmos, even this version has two pairs of strong metal pipes serving as a stable support, respectively as convenient handles for easy manipulation.

The tested case is because of all this aimed at users who do not enjoy making compromises and they want a strong basis for their extremely powerful gaming computer or workstation. That is why it deserves to get our TREFA prize, but in the same breath I have to add that the same users have to consider Cosmos' strong demands for space and also its heavy weight which is likely to double.
reklama