reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Hyper 612 ver. 2: tichý a výkonný

30.9.2014, Jan Vítek, recenze
CM Hyper 612 ver. 2: tichý a výkonný
Procesorové chladiče Cooler Master řady Hyper dobře známe jako modely, které obvykle nabízí slušný výkon za rozumnou cenu. Dnes do jejich rodiny přibyl nováček, a to Hyper 612 verze 2, který si vyzkoušíme v recenzi.
Kapitoly článku:
  1. CM Hyper 612 ver. 2
  2. Testy chladiče
  3. Závěrečné hodnocení
Dnes jsme se věnovali procesorovému chladiči Cooler Master Hyper 612 ver. 2, jenž nabídne jednoduchý design, tichý provoz a také tělo, které nezasahuje do prostoru operačních pamětí. Výrobce také slibuje schopnost uchladit procesory s TDP až 180 W.





Cooler Master Hyper 612 ver. 2 je věžovitý chladič s mohutným žebrovím, kde jednotlivá žebra mají mezi sebou velké rozestupy. Tento chladič nevyužívá klasickou měděnou základnu, ale šest zploštělých heatpipe, které tvoří téměř jednolitou plochu. Žebra samotná jsou vyrobena z poctivého 0,5mm hliníkového plechu a krom nich, šesti duálních heatpipe a hliníkové základny se sponou nenajdeme na chladiči už nic. A to naprosto stačí.

Výkon tohoto chladiče v konkurenci ostatních dříve testovaných modelů rostl se snižujícími se otáčkami. To znamená, že je přímo dělaný pro provoz při nižších otáčkách, kdy je jeho výkon velmi dobrý. Může za to nejspíše právě jeho vzdušnost, která umožní dobré profukování žeber i pomaloběžným ventilátorem.

Hyper 612 ver. 2 je tak ideálním chladičem pro tiché sestavy.

English translation of the conclusion
Today we have engaged in review of the Cooler Master Hyper 612 ver. 2, processor cooler which offers a simple and efficient design, silent operation and a body that does not interfere with memory modules. The manufacturer also promises that the cooler is worthy of CPUs with 180W TDP.
 
Cooler Master Hyper 612 ver. 2 is a quite common tower CPU cooler with large heatsink which is more airy than usual. The cooler also does not use copper base that acts as a heatspreader. There are six flattended heatpipes instead that create almost solid base. The aluminium fins are made of 0.5 mm sheet and besides them, six dual heatpipes and aluminium base with a clip there is nothing else. And that is quite enough.
 
The performance of this cooler is in comparison with other previously tested models better with lower fan speed. It is therefore very fit to work with slow fan thanks to its airy heatsink that is easy to blow through. Hyper 612 ver. 2 is therefore an ideal cooler for quiet computers.
 
 

Plusy


+ Kvalitní zpracování bez zbytečností
+ Slušný výkon při nízkých otáčkách
+ Nízká hlučnost
+ Nezasahuje do prostoru pamětí


Minusy


- Nelze zvolit orientaci na socketech AMD
 
 
Za zapůjčení chladiče Hyper 612 ver. 2 děkujeme ABACUSu.

 
 
Doporučená cena: 39,90 euro (cca 1100 Kč)



Vývoj ceny testovaného produktu:


Jak hodnotíte chladič Cooler Master Hyper 612 ver. 2?
V anketě šlo hlasovat od 30.9.2014 do 25.8.2015. Počet hlasujících: 9
Výborný33 %
Průměrný33 %
Špatný33 %
reklama