reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Power-RX: XXL podložka pro hráče

17.1.2013, Jan Vítek, recenze
CM Storm Power-RX: XXL podložka pro hráče
Společnost Cooler Master vyrábí pod značkou CM Storm řadu podložek pod myš, z níž si dnes vyzkoušíme velkou Power-RX, která má mimo jiné zajistit přesnou práci s myší. Podívejme se tedy na to, co vše nám Power-RX nabídne.
Kapitoly článku:
  1. Cooler Master CM Storm Power-RX
  2. Zkušenosti z provozu a závěr

Zkušenosti z provozu


CM Storm nám slibuje podložku, která zajistí přesnou práci s optickou i laserovou myší, ať už chceme pracovat precizně, nebo s myší budeme zuřivě máchat. K tomu se budou hodit i její velké rozměry a přilnavý povrch. Nakonec výrobce udává, že podložka odpuzuje vodu, čili nemůže prosáknout a lze ji omývat. Že vodu skutečně odpuzuje a nevsakuje, o tom se můžeme snadno přesvědčit. Jak je vidět na fotografii, voda pouze vytvoří na povrchu kapky, které pak můžeme pouze setřít. Silikon na spodní straně samozřejmě také není nasákavý.





Ostatní uváděné vlastnosti lze také potvrdit. Získáme obrovský povrch, pro nějž musíme samozřejmě zajistit také na stole dost místa, což v případě počítačových stolků asi nepůjde. Co se týče myší využitých pro vyzkoušení podložky, pak na fotografii můžete vidět, že jednou byla herní CM Storm Recon (recenze). Druhou pak byla kancelářská Microsoft Comfort Mouse 6000 (recenze). U nich se ukázalo, že u této podložky je výběr vhodné myši velmi důležitý, a to především s ohledem na teflony. Povrch podložky je poměrně měkký, takže myši s malými a tenkými teflony, jako je Comfort Mouse 6000, na této podložce trochu drhnou. Zato myši jako Recon se širokými teflony po ní hladce a nehlučně kloužou.

A nakonec pár slov k přesnosti snímání. S tím jsem byl osobně velmi spokojen, protože utrhnout ukazatel bylo na kvalitnější herní myši v podstatě nemožné. A i naopak při pomalých a precizních pohybech byl ukazatel také poslušný, neposkakoval, takže nebyl problém s ním posunovat i po jednotlivých pixelech. To se bude hodit třeba v grafických editorech.


Závěr


Podložka CM Storm Power-RX nám poskytne velkou a flexibilní pracovní plochu, která zajistí přesnou práci s myší, více než dostatečný prostor pro rozmáchlé pohyby a sama na stole drží jako přibitá. Její povrch odpuzuje vodu, takže ji můžeme umýt a hned poté začít používat.




- klikněte pro zvětšení -


Je třeba si ale vybrat odpovídající typ myši s velkými teflony, neboť povrch podložky je měkký a malé teflony na něm drhnou. Otázkou je, zda se okraje podložky nezačnou časem více třepit, i když osobně bych řekl, že spíše vydrží.


Plusy


+ Velká a stabilní plocha
+ Odpuzuje vodu
+ Přesné snímání povrchu
 
 

Minusy


- Vyšší cena
 
 
Cena v době testování: cca 900 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení podložky CM Storm Power-RX děkujeme ABACUSu.


 
---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

CM Storm Power-RX pad provides us with a very large and flexible working surface that guarantees precise mouse tracking, more than enough of space for sweeping gestures and it also holds fast to the desk. Its surface is water repellent, and it is fast and easy to clean it.

However, should you decide to buy this pad, then you choose your mouse well, especially with respect to its teflon feet. These should be rather large than small, because the surface of the pad is quite soft and small mouse feet tend to grind it. Another question is, whether the edges of the pad eventually won't start to fray, but personally I would say they will hold.
Jak hodnotíte podložku CM Storm Power-RX
V anketě šlo hlasovat od 17.1.2013 do 8.1.2014. Počet hlasujících: 6
Výborná0 %
Průměrná100 %
Špatná0 %
reklama